استارتاپ در دنیای جدید معنا پیدا میکند. در جایی که دنیا پر از تکنولوژی جدید است و هر فرد و هر شغل پتانسیل بالایی برای پیشرفت کردن و رسیدن به اوج قلهی موفقیت را دارند، کارآفرینان به جامعه معرفی میشوند و با اعتماد کردن به آنها مسیر کوتاهتر و پرثمرتری را برای موفقیت بدست میآوریم. استارتاپ ها معمولا در زمینهی شغلهای نوپا و تازه ظهور فعالیت میکنند. استارتاپها زمینهیاب استعدادهای گروه یا یک نفر است که در حوزه خاصی فعالیت میکنند. انواع استارتاپها ما را برای هر زمینه و شغلی که بخواهیم راهنمایی میکنند.
تعریف استارتاپ
شرکت نوپا یا استارتاپ با جذب کردن افراد برای حمایت مالی در همهی زمینههای تجاری سعی میکند تا سرمایهگذاری درست شغلی انجام دهد. سرمایه گذاری برای استارتاپها با وجود ریسک پذیری بالا اما در برخی مواقع بسیار سودآور است و افراد زیادی بودند و هستند که از این طریق سرمایههای زیادی را به دست آوردند. استارتاپ در زمانهای که تکنولوژی تمام دنیا را فرا گرفته است یک شاخهای از علم و صنعت محسوب میشود که برای رسیدن به دنیایی خالی از فقر تلاش میکند. در این میان باید بسیار مراقب سودجویان باشید.
استارتاپ های موفق دنیا
روزانه شرکتهای مختلف کارآفرینی برای استارتاپ شدن به روز میشوند. در این میان تعدادی از آنها موفق میشوند و تعدادی از آنها شکست میخورند. نائوتو یکی از استارتاپها در زمینه هوش مصنوعی است که با جذب سرمایه این هوش را برای وسایل نقلیه به کار گرفت. رفلکتیو از دیگر استارتاپهای موفق دنیا است که نرمافزاری خلاقانه در زمینه ثبت بازخورد رفتار کارکنان و کارمندان شرکتها است. رباتهای پیتزا پز از دیگر استارتاپهای بسیار موفق دنیا است که بسیار هوشمندانه و خلاقانه است.
چگونه در زمینه استارتاپ موفق شویم
قدرت و خلاقیت دو عامل موفقیت در مباحث مربوط به استارتاپ است. معمولا شرکتهایی که در زمینه استارتاپ موفق هستند چند ویژگی را همراه با هم دارند. خلاقیت، نوآوری، بداعت و ایده نو از دلایل موفقیت شرکتهای نوپا هستند. هر ساله با توجه به اقتضائات متفاوتی که در دنیا و در کشورهای مختلفی برای مردم در طیفهای مختلفی شکل میگیرد، استارتاپهای موفق ایدههای خودشان را با توجه به نوع نیاز بشر وارد بازار میکنند و شرکتی موفق میشود که نیاز مردم را همیشه در صدر جدول خواستههای شرکتش قرار دهد.
رابطه استارتاپ و ایده نو
استارتاپ ایدهای خلاقانه در زمینه نیاز مردم در ظاهری زیبا به جهان ارائه میدهد. در طول زمان افراد زیادی بودند که دارای ایدههای مختلف برای راهاندازی استارتاپ بودند اما شاید بیش از نصف آنها هیچگاه موفق نشدند. برای موفق نشدن افراد در زمینه استارتاپ دلایل مختلفی وجود دارد، شاید ایده غیرخلاقانه داشتن و نداشتن بداعت برای راهاندازی استارتاپ یکی از دلایل عدم موفقیت افراد است. ایده نو و خلاقانه که نیاز جامعه باشد بسیار با اهمیت است.
استارتاپ های ایرانی
استارتاپ های موفق ایرانی در دنیا زبانزد خاص و عام هست. ایرانیان در زمینه استارتاپ بسیار موفقاند و یکی از دلایل این موضوع محدودیتهایی است که در ایران موجب خلاقیت و پیشرفت شده است. امروزه اپلیکیشنهای خلاقانه در زمینه سفارش غذا یکی از استارتاپهای موفق در دنیا است. انواع اپلیکیشنها مثل دیجیکالا، اسنپ، تپسی، آپارات، اسنپ فود، بامیلو، دیوار و از این دسته خلاقیتها در اپلیکیشنها موجب میشود تا در زمینه استارتاپ موفقیت به دست بیاید.
زمینه موفقیت در دنیای استارتاپ
استارتاپ اجتماعی معمولا شرکتهای نوپایی هستند که در زمینه شغل یابی اجتماعی فعالیت میکنند. این استارتاپها با رشد دادن افراد در زمینههای مختلف شغلی شرکتهایی را بعنوان زمینه یاب ظهور استعداد تشکیل میدهند. شرکتهای موفق علاوه بر ایده نو نیازمند افرادی با استعداد و خلاق است. استارتاپها باید اعتماد افراد را برای سرمایهگذاری فکری و مالی به دست بیاورد.
استارتاپ روشی برای کسب درآمد
اگر در شرکت قابل اعتمادی سرمایه گذاری کنید میتوانید به سرمایه خوبی برسید اما در بسیار از مواقع این سرمایه گذاری نیاز به ریسک پذیری بالایی دارد. استارتاپ روشی متفاوت را برای کسب در آمد در اختیار کسانی قرار میدهد که از روشهای عادی کسب درآمد خسته شدهاند. در میان شرکتهای نوپایی که به تازگی وارد عرصه تجارت شدهاند امکان موفقیت در هر کدام متفاوت است. برای مثال اپلیکیشن اسنپ که مسافربری آنلاین را پیشنهاد داد در اوایل راه مورد اعتماد درصد زیادی از جامعه نبود اما با درست پیش رفتن در مسیر به یک اپلیکیشن مطمئن تبدیل شد و توانست پیروانی را پیدا کند که بتوانند اپلیکیشنهای شبیه را تولید کنند. در همین شرکت تعداد بسیار زیادی استخدام هستند و سرمایه کسب میکنند.
دلایل موفق نبودن برخی افراد برای ورود به استارتاپ
حتی در میان استارتاپ های جهانی نیز همیشه دلایلی بوده تا آن شرکت به موفقیت نرسد. در سالهای اخیر شرکتهایی تحت عنوان شرکت هرمی شکل گرفت که در موارد زیادی با شکست روبرو بودند. افراد زیادی برای این شرکتها سرمایه گذاری کردند اما شکست خوردند و سرمایههایشان را از دست دادند. ساز و کار این شرکتها بصورتی است که بسیاری از افرادی که برای شرکت کار میکنند هیچگاه کارفرمایشان را نمیبینند و فقط با زیرشاخههای دیگر در ارتباطند. در این کارهای غیرحضوری امکان کلاهبرداری بسیار بیشتر است. اعتماد کردن بی جا به بسیاری از شرکتهای بی نام و نشان باعث شد تا افراد سرمایههایشان را از دست داده و تا مدتها نتوانند به استارتاپها اعتماد کنند.
خود همین رایامگ خودمون مگه داریم بهتر از این استارتاپ واقعا مطالبش عالیه