جدیدترین مطالب

مطالب ویژه مجله اینترنتی رایامگ

پیوندها

محبوب ترین مطالب رایامگ

دولت آمریکا تایید کرد: شیء آسمانی که سال 2014 در جو زمین سوخت، میان‌ستاره‌ای بود

author منتشر کننده
بدون نظر 1 0
دولت آمریکا تایید کرد: شیء آسمانی که سال 2014 در جو زمین سوخت، میان‌ستاره‌ای بود

شهاب سنگی که در سال 2014 در آسمان «پاپوآ گینه نو» دیده شد، در واقع یک شیء پرسرعت از یک سامانه ستاره‌ای دیگر بوده است. اسناد منتشر شده از سوی مرکز فرماندهی فضایی آمریکا (USSC) ثابت می‌کند که این سیارک در حقیقت یک شیء میان‌ستاره‌ای بوده که از بیرون منظومه شمسی آمده است.

در سال 2019 در مطالعه‌ای ادعا شد که این سیارک به خاطر سرعت بالا و مسیر حرکت خود به احتمال 99 درصد از بیرون منظومه شمسی به ما رسیده، اما این مقاله به خاطر داده‌هایی که به‌صورت محرمانه در اختیار دولت آمریکا قرار داشت، هرگز به همتاداوری نرسید و تایید نشد. حالا دانشمندان مرکز فرماندهی فضایی آمریکا رسما یافته‌های محققان را تایید کرده‌اند.

«جان ای. شاو»، معاون فرمانده USSC در یادداشتی در توییتر اعلام کرد که مطالعه قبلی پیرامون این شهاب سنگ به اندازه کافی دقیق بوده که منشأ حرکت آن به عنوان یک جسم میان‌ستاره‌ای را تایید کند. با این حساب، سیارک سال 2014 به اولین شیء میان‌ستاره‌ای تبدیل می‌شود که تاکنون در منظومه شمسی شناسایی شده است. بر اساس یادداشت USSC، این شیء قدیمی‌تر از سیارک «اوموآموآ» محسوب می‌شود که در سال 2017 شناسایی شد و مجددا سریع‌تر از آن بود که از داخل منظومه شمسی آمده باشد.

دولت آمریکا تایید کرد: شیء آسمانی که سال 2014 در جو زمین سوخت، میان‌ستاره‌ای بود

بیشتر بخوانید: پژوهشگران از تغییرات عجیب و غیرمنتظره دمای نپتون خبر می‌دهند

این شیء میان‌ستاره‌ای چقدر سرعت داشت؟

این سیارک کوچک 1.5 متری که در تاریخ 8 ژانویه 2014 (18 دی 1392) به اتمسفر زمین رسید، با سرعتی بالغ بر 210 هزار کیلومتر بر ساعت در درون فضا حرکت می‌کرد؛ سرعتی که بسیار بیشتر از میانگین سرعت حرکت سیارک‌های منظومه شمسی بود.

«امیر سراج»، اخترفیزیکدان نظری دانشگاه هاروارد و نویسنده اصلی مقاله سال 2019 می‌گوید همچنان می‌خواهد مقاله قبلی خود را احیا کند تا جامعه علمی تلاش‌های او و همکارانش را ادامه دهند. از آن‌جایی که این سیارک بر فراز اقیانوس آرام جنوبی شعله‌ور شد، این احتمال وجود دارد که تکه‌های این شیء در آب افتاده باشد.

اگرچه بازیابی تکه‌های این سیارک عملیاتی تقریبا ناممکن است، ولی سراج می‌گوید گفتگو با متخصصان را شروع کرده تا شرایط تشکیل تیمی برای کشف این تکه سنگ‌ها را بررسی کند. او ادامه می‌دهد: «احتمال به دست آوردن اولین تکه‌های یک جسم میان‌ستاره‌ای آن‌قدر هیجان‌انگیز است که باعث می‌شود این موضوع را به‌طور کامل بررسی کنیم و برای بازیابی این سیارک با همه متخصصان اکتشافات دریایی گفتگو انجام دهیم.»

بیشتر بخوانید: معرفی کسب و کار ها
بیشتر بخوانید: ثبت و معرفی کسب و کار خود در رایا مگ

دیدگاه

دیدگاه خود را وارد نمایید

جدیدترین مطالب مجله اینترنتی رایامگ

معرفی کسب و کار خود
خبر نامه مجله اینترنتی رایا مگ

با عضویت در خبرنامه رایا مگ از جدید ترین مقالات آگاه شوید