جدیدترین مطالب

مطالب ویژه مجله اینترنتی رایامگ

پیوندها

محبوب ترین مطالب رایامگ

فناوری اینترنت 5G، جدیدترین تکنولوژی شبکه ای جهان

author منتشر کننده
بدون نظر 5 0
فناوری اینترنت 5G، جدیدترین تکنولوژی شبکه ای جهان

طی این روزها هزاران تبلیغات در رابطه با فناوری اینترنت 5G انجام می‌گیرد و این فناوری توانسته صدها شرکت بزرگ در جهان را به خود مشغول کند. فناوری اینترنت تا سال های پیش رشد خوبی را به خود گرفته بود و از سرعت 2G و ضعیف همیشگی به سرعت به نسل 4 منتقل یافت. امروزه نیز بعضاً شاهد اینترنت های نسل 4.5 هستیم. اما می‌خواهیم درباره نسل پنجم اینترنت‌های جهان حرف بزنیم و مبحث گسترده ترین فناوری شبکه ای جهان را برای شما باز کنیم.

اینترنت 5G

اینترنت 5G چیست و چه تفاوتی با نسل قبلی دارد؟

اینترنت 5G اگرچه تقریبا یک پدیده دور از ذهن به نظر می‌رسد ولی کاملا واقعی و ثابت شده است. نسل پنجم اینترنت‌های جهان را که سرعتی چند برابر بیشتر از نسخه قبلی خود یعنی 4G دارد اینترنت 5G می‌نامند. فناوری اینترنت نسل پنجم چند برابر پر سرعت تر و پرقدرت تر از اینترنت های نسل چهارم می‌باشند و ضمن داشتن فرکانسی بالاتر سرعت اتصال سرویس دهی سریعتری را دارد. به حدی سرعت شتاب این نسل از اینترنت بالاست که امروزه برای تکنولوژی های بزرگی چون اینترنت اشیاها به کار گرفته می‌شود. یکی از دلایلی که ما را به شدت به اینترنت های نسل پنجم محتاج می‌کند سرعت اتصال اینترنت در بالاترین شکل ممکن است. در واقع تفاوت اینترنت 5G و 4G را در قاعده‌ی «پینگ» یا «تاخیر» می‌توان به خوبی شناخت. به طور مثال شما در بازی Apex، بازی آنلاین شبکه ای جهانی هستید و با چندین دوست و دشمن خارجی در حال ستیز هستید. شما باید از یک اینترنت با تاخیر پایین (پینگ کم) استفاده کنید تا بتوانید در یک آن حریف خود را بزنید. این تغییرات آنی و لحظه ای بر روی سرورهای متصل به شبکه جهانی اعمال می‌گردد. اینترنت های 5G قادرند تا در کم ترین پینگ و تاخیر ممکن بازی‌های آنلاین و عملکردهای تحت شبکه را اجرا نمایند، در حالیکه در اینترنت 4G هنوز هم با مشکل تاخیر رو به رو هستیم.

اینترنت 5G

طریقه کارکرد فناوری اینترنت 5G در دنیای تکنولوژی

فناوری اینترنت 5G نیز به مانند دیگر تکنولوژی های پیشرفته از سیستمی حاوی نقاط سلولی پشرفته بهره می برد که با وجود داشتن شاخه‌های شبکه ای، تمامی شبکه ها و گیرنده ها را به هم وصل کرده و سپس شروع به فرستادن داده ها و اطلاعات به صندوق های ورودی می‌کند. این فناوری یا بعضاً به صورت سیم و با استفاده از مودم ها انجام می‌گیرد یا بعضاً بدون سیم و به صورت وایرلس (وایفای) انجام می‌پذیرد. شبکه های درون اینترنت 5G به نوعی دارای یک سری کد هستند به آن ها OFDM گفته می‌شود. کدگذاری اینترنت های نسل پنجم بسیار سریع تر از کدهای LTE نسل چهارم می‌باشد. لذا یکی از اهداف کارشناسان صنعت تکنولوژی تسریع سرعت از طریق عرضه فناوری اینترنت نسل پنجم می‌باشد که به طور تقریبی می‌توان سرعت آن را معادل 20 گیگابایت بر ثانیه در نظر گرفت.

در تکنولوژی اینترنت 5G از چه فرکانسی استفاده می‌شود؟

همانطور که گفته شد در اینترنت 5G از فرکانس هایی استفاده می‌شود که نسبت به نقطه دستیابی LTE انعطاف بیشتری دارند. در این نوع از اینترنت ها دو موج هوایی بالاتر و پایین تر از 6 گیگاهرتز وجود دارد که موجب می‌شود سرعت آن 245 تا 50 درصد بیشتر از نسل های قبلی باشد. پس می‌توانیم نتیجه گیری کنیم که این شبکه ها قادرند بدون نیاز به سلول‌‌های اضافی، فاصله های نسبتا نزدیک و مشابهی را در مقایسه با سلول های کنونی پوشش دهند. فاصله کانونی مشابه با سلول های کنونی یعنی اینکه قابلیت سوئیچ از اینترنت 4G به اینترنت های نسل جدید 5G را داشته باشد. به این شکل که یک خص هنگامی که از یک سیمکارت نسل چهارم استفاده می‌کند پس از عرضه نسل پنجم بتواند راحت شبکه سیمکارت خود را به نسل 5G انتقال دهد.

کاربردها و قابلیت های اینترنت 5G

از بزگترین قابلیت های اینترنت 5G، تاثیرات متقابل آن با اینترنت اشیاهاست. به لطف ارتقاء بیش از پیش نسل شبکه‌های جهانی و سرعت بالای اینترنت 5G می‌توانیم از دستگاه های هوشمند جدیدی استفاده کنیم. تکنولوژی تماشای فیلم های زنده از مهم ترین فاکتورهای سال های آینده خواهد بود. یقیناً داشتن یک اینترنت خوب به شما کمک می‌کند تا فیلم های با کیفیت 4K را به راحتی به تماشا بپردازید. اگرچه امروزه اینترنت 4G هم برای فیلم های 8K کفایت می‌کند ولی با آمدن نسل جدید اینترنت، این آمار و ارقام به چند برابر می‌رسد.

اینترنت 5G

اینترنت 5G و تاثیر آن بر شهرهای هوشمند

در متن بالا ذکر شد که از قابلیت های مهم فناوری اینترنت 5G ، تبادل آن ها با اینترنت اشیاها است. شهرهای هوشمند امروزه به دلیل وجود ابزار امنیتی و اینترنتی هوشمند نیاز مبرم به اینترنت با سرعت بالا دارند. اتوموبیل‌های بدون راننده، سیستم های متصل امنیتی، ابر سیستم های هوشمند روشنایی و صدها ابزار هوشمند دیگر در این شهرها از طریق اینترنت نسل پنجم امکان پذیرتر به نظر می‌رسند. لذا فناوری اینترنت 5G یک بستر مناسب برای استفاده از اینترنت اشیا به شمار می‌رود.

اینترنت 5G

امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای اینترنت 5G

برای اینکه اینترنت 5G به خوبی شبکه های حیاتی را پوشش دهد نیاز به فناوری های جدیدی دارد. یکی از این فناوری ها تکنولوژی Beamforming یا شبکه پرتوی است. شبکه پرتوی به این صورت است که یک دستگاه فرستنده سیگنال های رادیویی را به دستگاه گیرنده منتقل می کند. البته ارسال امواج های رادیویی با اهداف خاص انجام می گیرد. برعکس تکنولوژی های چند سال پیش که امواج به طور نامنظم در همه جا پخش میشد، اینبار در این فناوری، پرتاب امواج منظم تر و کنترل شده هستند و شما قادرید تا این امواج را سریع تر و با اهداف خاص منتقل کنید. لذا این انتقال اینترنتی منظم و هدفمند موجب می‌شود دیگر از دکل ها و برج های مخابراتی زیادی استفاده نکنیم. پس باید دکل ها و آنتن های کوچک تری طراحی شود که ضمن داشتن فاصله نزدیک به هم بتواند تمامی امواج میلی متری را به هدف مورد نظر برساند. نهایتاً می‌توان نتیجه گرفت که قبل از عرضه اینترنت های نسل پنجم ابدا باید زیرساخت های هدفمندی تشکیل شود تا هنگام عرضه، کیفیت و قدرت آن در جهان فراگیر شود.

نمایندگان و تاریخ عرضه اینترنت 5G

امروزه از بزرگ ترین نمایندگان اینترنت 5G شرکت هواوی چین است که در ساخت تلفن های هوشمند در حال کارکرد است. آن ها از بزرگ ترین تجهیزات جهت طراحی زیرساخت های نسل پنجم اینترنت بهره می‌برند. همچنین شرکت AT&T، کوالکام و ویو از دیگر شرکت های بزرگ در زمینه توسعه اینترنت نسل پنجم به شمار می‌روند. این شرکت ها در حال ساخت زیرساخت‌ها و آنتن های کوچک و طراحی دکل هایی ریز جهت انتقال داده ها و اطلاعات با شتاب بیشتر به گیرنده‌ها هستند. چند مدت پیش بود که گفته اینترنت نسل پنجم در اوایل سال 98 عرضه خواهد شد، اما بعدها اعلام شد که در اواخر سال 98 که مصادف با سال 2020 می‌باشد اینترنت 5G عرضه خواهد شد. تاریخ عرضه اینترنت نسل پنجم در ایران به گفته وزیر ارتباطات اواخر امسال است که او در مصاحبه خود گفت:

از مهم ترین افداف ما در زمینه تکنولوژی IOT ارتقا نسل اینترنت به 5G است. تا کنون تمامی شهرها مجهز به اینترنت 3G و 70 درصد آن ها مجهز به 4G هستند که ضمن وجود تحریم ها تمام تلاش خود را برای دسترسی همگانی به اینترنت های نسل پنجم ارائه خواهیم داد.

معرفی گوشی‌های دارای قابلیت اینترنت 5G

مطمئن باشید اولین گوشی هایی که از اینترنت 5G استفاده می کنند هرگز از تمامی فناوری این نسخه از اینترنت استفاده نخواهند کرد. این گوشی ها از شبکه های باند پایین در حدود 600 مگاهرتز پشتیبانی نمی‌شوند. لذا باید صبر کرد تا این فناوری تا نیمه دوم 2020 کشیده شود تا تولید کنندگان بتوانند به خوبی این فناوری را بشناسند و امکانات آن را درون موبایل ها جاسازی کنند. از گزینه های احتمالی گوشی های دارای قابلیت 5G می‌توان به نسخه سری P هواوی اشاره کرد که شاید سریع تر از بقیه گوشی ها به این تکنولوژی دسترسی داشته باشد. همچنین سامسونگ چندی پیش اعلام کرد که پس از عرضه این نسل از اینترنت ها، گوشی سامسونگ S10 اولین گوشی سامسونگ خواهد بود که از اینترنت 5G پشتیبانی می‌کند. همچنین احتمال داده می شود در سال 2020 برای اولین بار اپل گوشی های خود را مجهز به اینترنت 5G کند؛ همانطور که در آیپد پرو 2019 چنین وعده ای داده شده است.

اینترنت 5G

آیا پس از اینترنت 5G نسل ششم هم عرضه خواهد شد؟

با عرضه اینترنت 5G مطمئن باشید که دیگر نیازی به ارائه نسل ششم اینترنت نخواهد بود. اینترنت های نسل پنجم از 2020 عرضه می شوند و تا سال 2023 شاهد عرضه عمومی آن خواهیم بود. مکان عرضه اینترنت های نسل پنجم کشور انگلستان خواهد بود. لذا پرفسور ساتن یکی از محققان هوش مصنوعی درباره اینترنت 5G گفت:
اینترنت های نسل پنجم پس از عرضه به خوبی راه های نرفته را برای ما هموار می‌کنند و مطمئن باشید دیگر چیزی با عنوان اینترنت 6G در کار نخواهد بود.

اینترنت 5G

پیامدهای اینترنت 5G و راهکارهای مقابله با آن

به دلیل اینکه در در اینترنت 5G از آنتن های کوچک و مسافت های کوتاه تری استفاده شده است، برعکس اینترنت های نسل چهارم پیامدهای کمتری را خواهند داشت. لذا اگرچه امواج ساطعی را از خود خواهند داشت ولی برای شهروندان و محیط زیست جای چندان نگرانی نیست. البته در صورتی که از راه کارهای مقابله با آن استفاده نشود چه بسا که مشکلات شنوایی، بینایی یا حتی پوستی (سرطان پوست) را ایجاد کند. اما چیزی که مهم است این است که کارشناسان محدوده انتخابی مفید بودن و مضر نبودن اینترنت 5G را مطلوب و پذیرفته شده در نظر گرفته اند. برای مقابله با آن کافی است دسترسی به تمامی ابزار هوشمند را محدود کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی کسب و کار ها
بیشتر بخوانید: ثبت و معرفی کسب و کار خود در رایا مگ

دیدگاه

دیدگاه خود را وارد نمایید

جدیدترین مطالب مجله اینترنتی رایامگ

معرفی کسب و کار خود
خبر نامه مجله اینترنتی رایا مگ

با عضویت در خبرنامه رایا مگ از جدید ترین مقالات آگاه شوید