اسپیس ایکس یک گام دیگر به اولین پرواز مداری راکت نسل بعدی استارشیپ نزدیک شد. اداره هوانوردی آمریکا (FAA) حالا در پاسخ به درخواست مجوز این شرکت برای پرتاب این راکت و توسعه پایگاه فضایی بوکا چیکا در تگزاس اعلام کرده که اگرچه از نظر محیط زیستی اصلاحاتی باید در این مرکز صورت بگیرد، اما مشکل حادی وجود ندارد که نیازمند بررسی جامع و اساسیتر باشد.
اداره هوانوردی در گزارش خود پیرامون درخواست پرتاب اسپیس ایکس به این شرکت اعلام کرد که امکان پیشبرد برنامهها وجود دارد، اما اقداماتی باید صورت بگیرد تا اثرات محیط زیستی پرتابها به حداقل برسد. این اداره در یکی از پروندههای خود به بیش از 75 اقدام لازم برای اسپیس ایکس اشاره کرده که برای دریافت مجوز نهایی به منظور پرتابهای مداری ضروری است. این برنامه آزمایش راکت مرحله اول سوپر هوی و فضاپیمای استارشیپ را شامل میشود.
اسپیس ایکس باید چه اصلاحاتی انجام دهد؟
اداره هوانوردی آمریکا از شرکت ایلان ماسک خواسته تا وضعیت پوشش گیاهی و جانوری در این منطقه را تحت نظر بگیرد، زبالههای بر جای مانده از ماموریتهای خود را از محیط جمعآوری کند، مراقب آلودگیهای نوری و صوتی فعالیتهای خود باشد تا کمترین اثر روی حیات وحش منطقه اعمال شود، به اهالی بوکا چیکا درباره فعالیتهای خود اطلاع دهد و در پروژههایی مشارکت کند که با هدف آموزش و محافظت از زیست بوم این ناحیه فعالیت دارند.
بیشتر بخوانید: باور نادرستی درباره سیاه چالهها که باید آن را نادیده بگیرید
مرکز فضایی بوکا چیکا اسپیس ایکس
FAA همچنین از اسپیس ایکس خواسته تا اطلاعیههای زمانبندیشدهای را برای پرتابهای خود منتشر کند تا بستن جادههای منطقه در خلال عملیاتها به حداقل برسد. بهعلاوه، این شرکت نمیتواند جادهها را در 18 تعطیلی خاص ببندد و مسدودسازی در آخر هفتهها هم نمیتواند سالانه از پنج بار تجاوز کند.
با وجود این که اسپیس ایکس هنوز مجوز نهایی را از FAA دریافت نکرده، ولی این شرکت ظاهرا از نتیجه این ارزیابی راضی است، چرا که در توییتی در این باره در صفحه خود نوشت: «یک گام دیگر به اولین پرواز مداری استارشیپ نزدیک شدیم.»
اداره هوانوردی میگوید مسئله ایمنی عمومی و امنیت ملی هم از دیگر موضوعاتی است که پیش از ارائه مجوز به اسپیس ایکس باید مورد توجه قرار بگیرند. فضاپیمای استارشیپ قرار است در سفرهای طولانی فضایی استفاده شود و ناسا پیشبینی کرده که با کمک این وسیله نقلیه فضانوردان خود را در سال 2025 به ماه برساند.