ناسا تا چند روز دیگر اولین تصاویر تمام رنگی تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) را منتشر میکند. این سازمان حالا فهرستی را به اشتراک گذاشته که شامل اهداف آسمانی این تلسکوپ از جمله کهکشانها، سحابیها و یک سیاره غولپیکر از خارج از منظومه شمسی بوده است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب برای انتشار اولین تصاویر خود، این اشیاء و مناطق فضایی را به مدت 120 ساعت رصد و دادههای زیادی از آنها گردآوری کرده است. اگرچه هنوز مشخص نیست که جیمز وب در اولین تصویر خود دقیقا چه چیزی را به نمایش خواهد گذاشت، «توماس زوربوچن»، معاون واحد علوم ناسا میگوید باید منتظر نور اتمسفر یک سیاره فراخورشیدی باشیم. «بیل نلسون»، رئیس ناسا هم گفته بود که یکی از این تصاویر عمیقترین تصویری است که تاکنون از کیهان به ثبت رسیده است.
بیشتر بخوانید: قطع ارتباط ناسا با ماهواره CAPSTONE؛ بداقبالی در آغاز برنامه بازگشت بشر به ماه؟
تلسکوپ جیمز وب چه سوژههایی را تحت نظر داشته است؟
بر اساس اطلاعات ناسا، گزینههای زیر اولین سوژههای تلسکوپ جیمز وب برای تهیه نخستین تصاویر بودهاند:
- سحابی شاهتخته:
یکی از بزرگترین و پرنورترین سحابیهای آسمانی که با فاصله 7600 سال نوری از ما در جنوب صورت فلکی شاهتخته قرار گرفته و میزبان تعداد زیادی ستاره بزرگ است.
- سیاره WASP-96 b:
یک سیاره غولپیکر خارج از منظومه شمسی است که عمدتاً از گاز تشکیل شده. این سیاره 1150 سال نوری با ما فاصله دارد و جرمش تقریبا نصف سیاره مشتری است.
- سحابی حلقه جنوبی:
یا سحابی هشت انفجار، ابری از گازهای آسمانی است که پیرامون یک ستاره در حال مرگ را گرفته. اندازه این سحابی که حدود 2000 سال نوری با زمین فاصله دارد، تقریبا نصف یک سال نوری است.
- پنجقلوی استفان:
این پنج کهکشان حدود 290 میلیون سال نوری با ما فاصله دارند و در صورت فلکی اسب بزرگ قرار گرفتهاند. پنجقلوی استفان اولین گروه از کهکشانهای فشرده بود که در سال 1877 کشف شد.
- SMACS 0723:
یک همگرایی گرانشی از کهکشانهای دوردست فضایی است که اجازه میدهد نگاهی به کهکشانهای قدیمی و کمنور داشته باشیم.
ناسا سهشنبه 21 تیر ساعت 19 به وقت ایران اولین تصاویر تلسکوپ جیمز وب را منتشر خواهد کرد.