ایرنا نوشت: سازمان فضایی «ناسا» با رد ادعای رسانه انگلیسی مبنی بر برخورد یک سیارک ۵۴ میلیون تنی معروف به سیارک «گمشده» با توان نابودی مناطقی از زمین، اعلام کرد: این سیارک در سال ۲۰۲۴ به زمین اصابت نخواهد کرد.
سازمان فضایی آمریکا این خبر خوب را پس از آن منتشر کرد که یک رسانه انگلیسی با انتشار گزارشی ادعا کرده بود که احتمال برخورد سیارک FT۳ به زمین در روز سوم ماه مارس، یک در ۱۰ میلیون و همچنین احتمال برخوردش با زمین در روز ۵ اکتبر یک در ۱۱.۵ میلیون است.
این سیارک ۳۰۰ متری اولین بار در سال ۲۰۰۷ رصد و سپس از میدان دید تلسکوپهای ستارهشناسان پنهان شد اما دانشمندان همچنان قادر بودند با جمعآوری دادههای لازم محاسبه کنند که خطر ۸۹ برخورد بالقوه با زمین در سال جاری (میلادی) وجود دارد.
با نزدیک شدن تاریخ برخوردهای احتمالی، مقامات ناسا در یک بیانیه تصریح کردند که هیچ تهدید شناخته شدهای برای برخورد سیارک به زمین در هیچ تاریخی در یک قرن آینده وجود ندارد.
در این بیانیه تاکید شده است: ناسا و شریکانش با دقت آسمان را برای یافتن، ردگیری و طبقهبندی سیارکها و اجرام نزدیک زمین (NEOs) رصد میکنند.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر تکلیف سیارک یا صخره فضایی FT۳ همچنان نامعلوم است که این خبر خوبی است زیرا اگر در حال حاضر در حال حرکت به سمت زمین بود، ناسا از آن آگاه میشد.
این بیانیه میافزاید: یک نکته مهم در اینجا این است که دانشمندان علوم فضایی و سیارات، سیارکهایی را که به فاصله ۳۰ میلیون مایلی زمین برسند، به عنوان حرکت نزدیک زمین تعریف می کنند.
این سیارک گمشده بسیار کوچکتر از سیارک ۱۰ مایلی Chicxulub است که گمان می رود با برخورد به زمین در ۶۶ میلیون سال پیش موجب نابودی دایناسورها شده است. سیارک گمشده با این حال آنقدر بزرگ است که در صورت برخورد به زمین می تواند نابودی منطقهای به بار بیاورد.
از سوی دیگر بنا بر دادههای سازمان ناسا، احتمال یک در ۲۷۰۰ وجود دارد که یک سیارک کوچک نزدیک زمین موسوم به Bennu در سال ۲۱۸۲ به زمین برخورد کند.
ناسا در سال ۲۰۲۲ با موفقیت اقدام به اصابت یک فضاپیما به یک سیارک با سرعت ۱۵ هزار مایل در ساعت کرد که این آزمایشی برای منحرف کردن سیارکهای واقع در مسیر برخورد به زمین در آینده بود.