یکی از بزرگترین تصمیمات بشر در طول زندگی، تصمیمی ست که در رابطه با شغلش گرفته میشود. انتخاب شغل براساس نوع مهارتها و نوع علاقه یکی از مهمترین ابعاد زندگی را شکل میدهد. با انتخاب شغل مورد نظر ما میتوانیم به کل آیندهمان را با تغییر روبرو کنیم و به خواستههایمان براساس شرایط ایجاب شده برسیم یا نرسیم. شغل مورد علاقه ما صرفا شغلی نیست که آینده و خوشبختی مارا تضمین کند. نوع مهارت و استعداد، تواناییها و شرایط شخصی و حرفهای در انتخاب شغل بسیار مهم است. چه بسا افراد زیادی به شغلی خاص علاقه میورزند اما استعداد و تواناییهای لازم را برای ادامه آن شغل ندارند و متاسفانه موفق نخواهند شد. علاقه، استعداد، تلاش سه عنصر به هم پیوسته اند که با حضور همدیگر نتیجه بخش خواهند بود.
چگونه بفهمیم که بهترین شغل برای ما کدام است؟
در کشورهای پیشرفته در زمان انتخاب رشته برای دانش آموزان کلاسهای استعدادیابی برپا میشود که براساس نوع استعداد دانش آموز، شغل و رشته پیشنهادی به او ارائه میشود. متاسفانه چنین امکانی در کشور ما وجود ندارد و استعدادیابی را خود دانش آموز باید انجام دهد. بیشتر اوقات فشار روانی که خانوادهها برای انتخاب رشتهای خاص به دانش آموز میآورند، باعث میشود دانشآموز فرصت خودش را برای رقم زدن آیندهای پربار و حرفهای از دست بدهد و با بی علاقگی به شغل خاصی بپردازد. در مقابل، تعداد زیادی از افراد که با علاقه خالص به انتخاب شغل و رشته میپردازند از ادامه راه سر باز میزنند و خستگی به آنها غلبه میکند. بهترین شغل برای ما شغلی است که به آن علاقه بورزیم و از تلاش کردن در آن خسته نشویم.
بهترین شغل دنیا
همیشه سوالاتی در رابطه ما بهترین شغل دنیا، سختترین شغل، آسانترین شغل و ... مطرح شده است اما هیچگاه پاسخ این سوالات واحد نبوده است. بهترین شغل دنیا شغلی است که هر روز با خیالی آسوده و لبی خمدان به سراغ آن بروید. افراد زیادی هستند که درآمد زیادی از شغلشان کسب نمیکنند اما عاشقانه شغلشان را ادامه میدهند و هر روز بیش از پیش به آن شغل علاقه نشان میدهند. برای انتخاب شغل المانهایی مثل درآمد، سختی و آسانی، مهارت و ... وجود دارد که اگر فکر شده و با منطق به سراغ آنها برویم به نتیجه خوبی خواهیم رسید. بهترین شغل دنیا از آن کسانی است که در راهی که با علاقه انتخاب کردهاند، خود و تواناییهایشان را نشان میدهند و همواره در آن شغل میدرخشند. شاید یک نویسنده به اندازه یک رئیس شرکت درآمد نداشته باشد اما چیزی که برای آن نویسنده همواره وجود دارد عشق و مثبت نگری در شغلش است.
پولساز ترین شغل دنیا
همیشه نام برخی از شغلها همراه با درآمد بالا ذکر میشود و این موضوع افراد را ترغیب میکند که به سراغ آن شغلها بروند. برای مثال ما با شنیدن نام یک کارخانهدار تصور میکنیم که او همواره با درآمد بسیار بالایی شاغل است اما در همین مورد نیز افراد زیادی وجود دارند که درآمد اندکی دارند و در مقابل نام کارگر و کارمند با حقوق کم مطرح میشود اما افرادی بودهاند و هستند که در پست و مقامی که دارند با وجود اینکه بعنوان زیردست افراد کار میکنند، اما همواره از حقوق و مزایای بسیار بالایی برخوردارند. حتی کم ارزشترین شغل از نظر عموم جامعه اگر با جدیت، علاقه و پشتکار دنبال شود بعنوان پر درآمدترین و بهترین شغل دنیا مطرح میشود.
مدرک تحصیلی تا چه حد برای بدست آوردن شغل شما موثر است؟
شغلهای زیاد اعم از دولتی غیردولتی وجود دارد که یکی از مهمترین عناصر موفقیت و استخدام در آنها مدرک تحصیلی است اما تجربه ثابت کرده است که افراد زیادی با تحصیلات نامربوط در شغلهایی موفق شدهاند و ثروت و اعتبار زیادی کسب کردهاند. مدرک تحصیلی میتواند بعنوان یک عنصر یاری دهنده نقش موثری داشته باشد اما صرفا این مدرک، برگ ضمانت شما برای موفقیت نیست. اطلاعات و تجربه چیزی نیست که صرفا با درس خواندن میسر شود اما شاید در برخی موارد تحصیلات شما به کمکتان بیایند. در برخی از شغلها عملا مدرک تحصیلی بلا استفاده هستند و یادگیری و فن مهمترین عوامل موفقیت در این شغلها به حساب میآیند.
بدترین شغل دنیا کدام است؟
بدترین شغل دنیا شغلی نیست که در آمار جهانی بعنوان بدترین یا سختترین شغل مطرح شود، بلکه بدترین شغل، شغلی است که شما هر روز پس از بیدار شدن خودتان را برای انتخابش سرزنش میکنید و با بی میلی مطلق به آن میپردازید. بدترین شغل، شغلی است که در آن نه مهارتی دارید و نه به آن علاقهی خاصی. شغلهای زیادی وجود دارند که از نگاه بسیاری از افراد دلربا و جذاب هستند اما در نگاه بسیاری دیگر، بسیار سخت و طاقت فرسا به نظر میرسند. در انتخاب رشته و شغلتان دقت فراوانی کنید و با بی علاقگی به انتخاب آن نپردازید، چرا که این شغل تا ابد همراه شما خواهد بود و به یکی از مهمترین بخشهای زندگی شما تبدیل خواهد شد.
سختترین شغل دنیا چیست؟
سختترین شغل دنیا در مجلات شغل یابی کار در معدن انتخاب شده است اما افراد زیادی هستند که با علاقه و عشق این رشته را انتخاب کرده و در آن فعالیت میکنند. در سخت بودن این شغل شکی نیست اما عشق و علاقه بسیاری از شغلها را آسان مینماید. شغلهای سخت معمولا با بی علاقگی دنبال میشوند و تنها المان برای انتخاب آنها، درآمدی است که از طریق آن شغل کسب میشود. سختترین شغل دنیا شما را خسته میکند و هر روز با سرزنش خودتان به سراغ آن میروید و هیچ علاقهای به ادامه آن ندارید.
تاثیر شخصیت ما روی شغل مان چقدر است؟
شخصیت ما و حرفهی ما به طرز عجیبی در هم تنیده شدهاند. شخصیت ما باعث میشود که نوع نگاهمان به شغل و حرفهمان تغییر کند. اگر با دید مثبت به شغلمان نگاه کنیم، شغل خود را بسیار هدفمند و یاری دهنده خواهیم دید و اگر شخصیت ما شخصیتی منفی نگر باشد، شغلمان بسیار عذاب آور خواهد بود. بسیاری از افراد دارای شخصیتی هستند که اگر شغلشان را مورد علاقه ندیدند به سراغ شغل جدید میروند و بسیاری دیگر با همان شغل قبلی هرچقدر هم عذاب آور تا ابد ادامه خواهند داد. شخصیت ما تاثیر بسیار زیادی درنوع نگرشمان به حرفه و شغل ما دارد و باعث میشود که بعد حرفهای ما همواره آرامشبخش و به ما احساس امنیت را منتقل کند.
تاثیر شغل روی شخصیت ما چقدر است؟
حرفه و شخصیت دو عنصر در هم تنیدهاند که هرکدام بر دیگری تاثیر میگذارند. تاثیر شغل بر شخصیت بسیار زیاد است و تا حد تغییر بنیادین شخصیت پیش میرود. به همین منظور است که برای افرادی که دچار مشکلاتی از قبیل افسردگی هستند، توصیه میشود که به سراغ شغلی بروند و یا در شغلشان تغییر ایجاد کنند. افرادی که معمولا در کارهای اداری شاغل اند، به مرور زمان دارای اخلاقهایی از قبیل نظاممند بودن، دقیق بودن و کنترلگر بودن میشوند و در مقابل افرادی که در ها، کارهای فنی مشغولاند به مرور به افرادی که به عشق نگاه عمیقتری دارند میشوند. همهی این شرایط نسبی است اما تجربه ثابت کرده است که در موارد زیادی درست و دقیق اند. افرادی که در محیطهایی مثل مهدکودک یا آرایشگاه کار میکنند، معمولا دارای روحیه صبر و آرامش بیشتری هستند.
شغل یابی را از کجا آغاز کنیم؟
بسیاری از افراد از سنین بسیار پایین وارد بازار کار میشوند و حرفهای خاص را برای خود برمیگزینند. اما در مقابل افراد زیادی وجود دارند که با وجود سن بالا اما هنوز شغل مورد علاقهشان را پیدا نکردهاند و بر سر چندراهی برای انتخاب شغل درگیرند. برای انتخاب شغل آزاد بهتر است با عقل و دل تان تصمیم بگیرد. در ابتدا شغلی را با تمام مشکلات و مزایا بشناسید و پس از شناخت خود و مهارتهایتان با علاقه به انتخاب شغل دست بزنید. شغل داشتن باعث مستقل بودن شخصیتتان میشود و به افرادی که بدنبال استقلال فکری و مالی هستند، کمک فراوانی میکند. بنابراین اگر میخواهید هرچه زودتر به استقلال برسید، برای داشتن یک شغل اقدام کنید.
شغل: مهمترین نیاز بشر
یکی از مهمترین نیازهای بشر در نسل جدید، احساس نیاز به شغل است. آدمی با داشتن یک شغل علاوه بر کسب درآمد، میتواند غرق در دنیای حرفهای که به آن علاقمند هست، بشود و فارغ از تمام دغدغههای موجود، ساعاتی از روز را به کارهایی به غیر از درگیریهای شخصی بپردازد. انتخاب شغل یکی از مهمترین دغدغهها محسوب میشود و برای رسیدن به یک شغل خوب و پردرآمد، تحقیق و محاسبه بسیار مهم است و یکی از اشتباهترین رفتارها ورود به دنیای حرفهای بدون هیچگونه علم و آگاهی است. بهتر است برای پاسخ دهی به مهمترین نیاز بشر وقت بیشتری گذاشته شود.
چگونه از طریق شغل مان درآمد بیشتری کسب کنیم
شما در هر شغل و رشتهای که قرار داشته باشد، اگر بدعت و خلاقیت را وارد کارتان بکنید به بهترین نحو ممکن نتیجه خواهید گرفت. یک کارمند موفق و یک کارمند ناموفق هر دو در یک اداره کار میکنند اما کارمند موفق به شرایطی که باید در آن کار کند، عادت کرده است و این روزمرگی را قبول کرده است و با وجود تمام این شرایط، به بهترین نحو نتیجه میگیرد. اما یک کارمند ناموفق و ناراضی بدون هیچگونه خلاقیتی این روزمرگی را برای رسیدن به یک درآمد جزئی با رنج و عذاب از سر میگذراند. مهم نیست که شما در چه رشته و عرصهای باشید، تنها کافی ست که خلاق باشید.
آیا شغل مورد علاقه ما پولساز است؟
پولساز بودن یا نبودن شغل مورد علاقه ما به عوامل مختلفی بستگی دارد. بسیاری از افرادی که با صرفا علاقه به انتخاب یک شغل دست میزنند، ممکن است هیچگاه چشمداشت مالی به شغلشان نداشته باشند. اما بسیاری از افراد هم هستند که در شغل مورد علاقهشان، انگیزه برای کسب درآمد و خلاقیت در ایجاد ابعاد جدید حرفهای بوجود میآورند که باعث میشود از حرفه مورد علاقهشان، درآمد کسب کنند. شغل مورد علاقه ما صرفا به خودی خود شاید نتواند پولساز باشد، بلکه با خلاقیتهایی که در انجام آن از ما سر میزند، میتواند برای مخاطبین جذاب به نظر برسد.
چرا در شغل خود موفق نیستم؟
عوامل زیادی وجود دارد که باعث میشود در شغل خود موفق نباشید. بی انگیزگی و تمایل نداشتن به شاغل بودن، تنبلی، نداشتن خلاقیت، خوشرو نبودن و ... باعث میشود در شغلتان به موفقیت نرسید. اگر به حرفهای که به آن دست یافتید، علاقه دارید، بهتر است تمام تلاشتان را بکنید تا در آن شغل خودتان را به بهترین نحو نشان دهید. اگر از شغل خود راضی نیستید، وقت را تلف نکنید. هرچه زودتر شغلتان را تغییر دهید و به چیزی که علاقه دارید، برسید.
ویژگیهای یک شغل خوب چیست؟
یک شغل خوب باید به اندازه تلاش و استعداد شما به شما درآمد بدهد. متاسفانه نارضایتی از شغل در این زمانه به علت این است که مردم به اندازه تلاششان درآمد کسب نمیکنند و بیشتر از اندازهی حقوقشان تلاش میکنند. در یک شغل خوب و مناسب باید فضا و جو پرمهر و صمیمانه باشد و فرد برای رفتن به سرکار علاقه و اشتیاق داشته باشد. اشتیاق و علاقه به کار باید هر روز بیشتر شود. کار کردن در فضایی که علاقهای به آن ندارید، طاقت فرسا و غیرقابل تحمل است.
شغل مان را خودمان انتخاب کنیم
برای انتخاب شغل به خودتان و انتخابتان احترام بگذارید. از مشورت کردن برای انتخاب شغل، نترسید اما به همهی مشورتها گوش نکنید و در نهایت تصمیم نهایی را خودتان بگیرید. برای گرفتن درست ترین تصمیم باید به حرف قلب و مغزتان گوش کنید. با علاقه به انتخاب شغل دست بزنید و اگر در آن استعداد و توانایی دارید، خودتان را نشان دهید. اگر شغلتان را خانوادهتان انتخاب کرده باشند، درصورت نارضایتی، این اشتباه را همواره بر گردن آنها خواهید انداخت.
شغل تان را چالش برانگیز کنید
اگر شغلتان یکدست و بدون هیچگونه چالش خاصی است، خودتان برای خودتان چالش درست کنید و شغلتان را به یک شغل جالب توجه و جذاب تبدیل کنید. فضای کار را به فضای گرم و صمیمانهای تبدیل کنید و هر روز با درست کردن شادیهای کوچک، ریتم کند زندگی و فضای کار را تغییر دهید. روشهایتان را تغییر دهید و خودتان را شگفت زده کنید. تغییر روش در شغل باعث میشود که جو کار از حالت یکدستی و یکنواختی خارج شود.