تعریف هوش مصنوعی
هوش مصنوعی (Artificial intelligence) حوزه ای در علوم کامپیوتری است که هدف آن تولید ماشینهایی با توانایی کار و واکنش مشابه انسان میباشد. یک سیستم هوشمند سیستمی است که توانایی شناخت و تحلیل شرایط حاکم بر محیط خود را داشته باشد و در نتیجه عکس العمل منطقی و مناسبی را انجام دهد. امروزه به دلیل گسترش دانش و پیچیده تر شدن فرآیند تصمیم گیری استفاده از هوش مصنوعی در رسیدن به بهترین تصمیم توجه حوزههای مختلف علمی را به خود جلب کرده است.
فعالیتهای کامپیوتری که توسط هوش مصنوعی طراحی شده است عبارتند از:
- تشخیص فرمان و درک گفتار
- یادگیری، استدلال و استنتاج
- برنامه ریزی
- حل مسئله
تاریخ پیدایش هوش مصنوعی
با توجه به تعریف و هدف هوش مصنوعی و با تکیه بر وجه مشترک این ماشینها با انسان یعنی "منطق"، معرفی اولین قوانین و نظریههای سیستمهای هوشمند توسط فلاسفه و ریاضیدانان نظیر جرج پول دور از انتظار نخواهد بود. جان مکارتی، هربرت سیمون، آلن نیول و ... از بنیانگذاران و رهبران پژوهش در زمینه هوش مصنوعی هستند. آنها به همراه دانشجویان خود برنامههایی نوشتند که با استفاده از این برنامه ها کامپیوترها سوالاتی در ریاضیات حل میکردند، بازیهای مختلف فکری را انجام میدادند و انگلیسی صحبت میکردند. جان مکارتی اولین شخصی بود که در سال 1956 اصطلاح هوش مصنوعی را در یکی از کنفرانسهای آکادمیک خود به کار برد. از ایشان به عنوان پدر علم ماشینهای هوشمند یاد میشود.
زمینههای کاربرد هوش مصنوعی
هوش مصنوعی در زمینههای مختلف مثل اقتصاد، پزشکی، هوانوردی، علوم آموزشی، صنایع گوناگون، انجام کارهای روزمره بشر و ... کاربردهای فراوانی از هوش مصنوعی وجود دارد ولی به این اسم خوانده نمیشود. سیستمهای هوشمندی در این زمینه طراحی شدهاند به طور نمونه: هوشمندترین سیستم سرمایه گذاری، سیستم هوشمند تشخیص بیماری انسان، حفاظت از محیط زیست، خریدار و فروشنده کالا و ...
رباتها و ماشینهای هوشمندی نیز با استفاده از علم هوش مصنوعی طراحی و ساخته شده است که به چند مورد از جالبترین آنها اشاره میشود:
1- ربات نوازنده موسیقی که با ضربه و یا دمیدن موزیکال خود آهنگ خاصی را به اجرا در میآورد.
2- ربات سرآشپز با بیشترین سفارش که با توجه به مواد اولیه شما غذاهای متنوعی را برای شما آماده میکند.
3- ربات راننده که توسط شرکت خودروسازی تسلا آزمایش شد و پس از آن نیز شرکت های آوودی، کادیلاک و ولوو مدلهای مختلف خود را در این زمینه ارائه کردهاند.
4- رباتهای فضانورد که در جستجوی حیات در کرات دیگر به کمک مهندسین هوا و فضا آمدهاند.
5- ربات اقتصاددانی که در خرید و فروش کالا و سرمایه شما به شما کمک میکند.
با عرض سلام و ارادت مقاله بیسار خوبی تهیه کرده ای . الان بیشتر تلاشهای هوش مصنوعی صرف خلق رباتهای انسان نما و ساختن شهر رباتیکی مانند ننوم میشه