یکی از مهم ترین ابزارهایی از گذشته تا به امروز، جایگاه خود را در صنعت ساخت و ساز حفظ کردهاند، داربست ها هستند؛ پیشرفت علم و تکنولوژی توانسته تاثیرات شگرفی را بر روی محصولات مختلف بر جای گذارد، داربست های فلزی نیز از این قاعده مستثنی نبودند؛ بنابراین شکل سنتی این تمهیدات که ابتدا به صورت چوبی بودند، به مرور از بین رفت و بشر توانست بر حسب نیاز خود انواع مختلفی از داربست را تولید و مورد استفاده قرار دهد؛ از مهم ترین انواع داربست میتوان به داربست نمایشگاهی، داربست فلزی، داربست مثلثی و... اشاره کرد؛ هرکدام از انواع داربست نامبرده، برحسب کارایی های مختلفی که دارند در امور مختلف، مورد استفاده واقع میشوند. ما در این مقاله سعی داریم به بررسی داربست های مثلثی که یکی از بهروزترین و در عین حال پرکاربردترین انواع داربست در ساختوسازهای عظیم نظیر پلسازی و ساختن سد و... به شمار میروند، بپردازیم. قالب بندی و استفاده از قالب های فلزی برای بتن ریزی نیز یکی از معمولترین کارهایی است که در ساخت و ساز سازه های بتنی مختلف، از یک پروژه ساختمانی کوچک گرفته تا پروژه های عظیم، صورت میگیرد؛ بنابراین موضوع دیگری که در این مقاله به آن پرداخته خواهد شد، قالب های فلزی و به صورت کلی مبحث قالب بندی میباشد؛ در صورتی که به دنبال کسب اطلاعات در در زمینه های مذکور هستید، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم. شرکت مدرن سازان یکی از معتبرترین و متعهدترین شرکت های تولید کننده و ارائه دهنده انواع قالب های فلزی و داربست های مختلف، میتواند نیازهای شما را در این زمینه ها به بهترین نحو ممکن برآورده سازد.
داربست مثلثی چیست؟
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، داربست مثلثی که با نام اسکافلد نیز شناخته میشود، یکی از جدیدترین انواع داربست بوده که استفاده عمده از آن در پروژههای با ارتفاع بسیار بالا، صورت میگیرد. داربست های مثلثی در واقع متشکل است از فریم های مثلثی با ابعاد مختلف که به صورت نر و ماده به هم متصل شده اند. همانند دیگر انواع داربست، لوله ها پایه و اساس داربست مثلثی را شکل میدهند؛ این لوله ها که از اندازه های بسیار دقیق و از پیش تعیین شده برخوردارند، به وسیله فرآیند جوشکاری به یکدیگر متصل گشته و سازه اصلی داربست را به وجود میآورند. استفاده از از لوله های بدون درز جهت برافراشتن داربست های مثلثی، بسیار حائز اهمیت خواهد بود، چراکه این امر موجب بالا رفتن توان باربری داربست میشود؛ ولی به صورت کلی میتوان گفت میزان قدرت تابآوری داربست های مثلثی یا اسکافلد، در برابر فشار، در هر متر مربع، بسته به نحوه آرایش مثلث ها متغیر خواهد بود. داربستهای مثلثی که نمونه ای از داربست های مدولار به شمار میروند، داربستی موقت، در عین حال بسیار مستحکم میباشد. مقرون به صرفه بودن داربست های مثلثی، نسبت به دیگر انواع داربست نیز بر مزایای آن افزوده است.
داربست مثلثی با اسکافلد چه کاربردهایی دارد؟
همانطور که در قسمت پیشین مقاله نیز به آن اشاره کردیم، هدف اصلی از به کاربردن این نوع داربست ها، استفاده در نواحی خارج از دسترس و با ارتفاع زیاد بوده است؛ همین موضوع به تنهایی نشان دهنده نقش اساسی اسکافلد در صنعت ساخت و ساز میباشد؛ ولی لازم به ذکر است که کارایی این نوع داربست ها تنها محدود به این مورد نمیشود؛ از دیگر کاربردهای داربست های مثلثی، استفاده از آن ها در راستای احداث سقف های با وزن و متراژ بالا اشاره کرد. کفراژ بندی دال های بتنی نیز یکی دیگر از مهمترین کاربردهای این نوع از داربست ها به شمار میرود.
داربست های مثلثی از چه مزایایی برخورد دارند؟
داربست های مثلثی از مزایای بسیار زیادی برخوردارهستند که در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی مهم ترین مزایای این داربست ها بپردازیم.
- عدم نیاز به باربری گسترده برای حمل و نقل داربست
- نصب آسان و بدون دغدغه که بالارفتن سرعت نصب را به دنبال دارد
- عدم نیاز به انواع و اقسام آچارهای سنگین برای برپایی داربست
- امکان نصب داربست توسط کارگران ساده( عدم نیاز به افراد متخصص برای نصب داربست که کاهش هزینه ها را به دنبال دارد)
- دوام و مقاومت بالای داربست مثلثی
- برخورداری از قدرت باربری بسیار بالا
نکات مهم درباره داربست مثلثی
یکی از مهمترین نکاتی که در زمینه داربست های مثلثی وجود دارد، اهمیت استفاده از مواد اولیه مرغوب در ساخت قطعات این نوع داربست ها میباشد، شرکت مدرنسازان با استفاده از مرغوبترین و مناسبترین متریال موجود در بازار، اقدام به تولید قطعات داربست مثلثی کرده است، بنابراین شما میتوانید با اطمینان خاطر نیازهای خود را از این مجموعه تامین کنید.
نکته دوم مهم موجود در مورد داربست های مثلثی، مربوط به زمان مونتاژ آن هاست؛ پیش از نصب این داربست ها، لازم است استحکام سطح زمین محل مورد نظر برای مونتاژ مورد بررسی قرار گیرد، در صورتی که زمین به حد کافی سفت نباشد، بعد از فرآیند بتنریزی، پایه های داربست نشست خواهد کرد. قرار دادن تخته های زیرپایی، در زیر پایه های داربست میتواند مانع از این اتفاق شود.
همه چیز در مورد قالب بندی
یکی از مهمترین مراحلی که در روند ساخت سازه های بتنی صورت می گیرد، مرحله قالب بندی میباشد؛ قالب بندی در واقع به منظور شکل دهی به بتن خیس، صورت می گیرد؛ در تعریف قالب بندی باید بگوییم: عملیاتی است که در اجرای فونداسیون پروژه های ساختمانی، در قسمت های خاصی از سازه، با استفاده از قالب های بخصوص و به صورت موقتی به اجرا در می آید. قالب هایی که به منظور قالب بندی در سازه های بتنی مورد استفاده قرار میگیرند از انواع مختلفی برخوردارند؛ از مهمترین انواع قالب ها می توان به قالب های چوبی، فلزی، چوبی-فلزی، آجری و پلاستیکی اشاره کرد. یکی دیگر از محصولات تولید شده در شرکت مدرن سازان، قالب های فلزی بوده که در سه نوع قالب نیوجرسی، قالب مدولار و قالب خاص تولید و روانه بازار میشود.
قالب نیوجرسی
نیوجرسی ها در واقع قطعات بتنی هستند که به منظور جداسازی لاین های مخالف در اتوبان ها و آزادراه ها مورد استفاده قرار میگیرد. ساخت این موانع بتنی به دو صورت قالب بندی و کارخانه ای قابل انجام است، ولی به دلیل هزینه بر بودن احداث و نگهداری کارخانه، تولید نیوجرسی ها معمولا به وسیله قالب بندی صورت میگیرد. قالب های نیوجرسی که توسط شرکت مدرن سازان ساخته میشوند، با در نظر گرفتن بالاترین سطح استانداردهای بین المللی تولید شده و به دست مشتری رسانده میشود. ورق 4 پرکاربردترین ورق در تولید این نوع قالب ها به شمار میرود؛ ولی همانند ابعاد، مدل، نوع طراحی و... ضخامت ورق به کار رفته در ساخت این قالب ها نیز بسته به سفارش مشتری قابل تغییر است.
قالب بتن مدولار
قالب بتن مدولار، با توجه به تنوع بالایی که دارد، یکی از پرکاربردترین انواع قالب در فرآیند قالب بندی سازه های مختلف به شمار می رود؛ در واقع به کار بردن کلمه مدولار برای این نوع از قالب ها به این معناست که با توجه به ابعاد مورد نظر مشتری، امکان ساخت این نوع از قالب ها وجود دارد. قالب های مدولاری که به وسیله شرکت مدرن سازان تولید و عرضه میشوند، به دلیل به کار بردن مواد اولیه مرغوب در ساخت آن ها، به شرط نگهداری اصولی، بیش از 60 بار قابلیت استفاده را دارند. از جمله مهم ترین کاربردهای قالب های مدولار بتن میتوان به استفاده از آن ها در دیوارهای یک طرفه و دو طرفه، سقف، شناژ ساختمان ها،دیوار برشی، کف و... اشاره نمود.
قالب بتن خاص
یکی دیگر از انواع قالب هایی که نقش مهمی در زمینه قالب بندی ایفا میکند، قالب های خاص بوده که علی رغم فرآیند سخت و پیچیده تولید آن ها، شرکت مدرن سازان، در تولید این نوع از قالب ها نیز دستی بر آتش دارد. ساخت قالب های بتن خاص نسبت به دیگر انواع قالب، نیازمند صرف زمان بیشتری بوده که همین موضوع دلیلی است بر قیمت بالاتر این نوع از قالب های بتنی. قالب های سرستون، قالب های مورد استفاده در ساخت ستون گرد، قالب های ستارهای و... از جمله متداول ترین انواع قالب های خاص به شمار میروند.
منبع : https://modernsazan.com
سلب مسئولیت: مجله اینترنتی رایا مگ در تهیه این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.