با توجه به کلمه کارآفرین مفهوم کارآفرینی ساده و قابل لمس به نظر می رسد، اما می توان گفت که تعریف دقیقی از کارآفرین و کارآفرینی وجود ندارد، ولی بطور کلی و عامه پسند چنین میتوان تعریف کرد که: کارآفرینی عبارت است از مجموعه کارهایی که منجر به ایجاد یک کسب و کار جدید و به دنبال آن ایجاد رضایتمندی و تقاضای بیشتر میشود را کارآفرینی میگویند.
تعریف کارآفرین ؟
به فردی که یک کسب و کار جدید را با فراهم آوردن منابع مورد نیاز آن شروع میکند و در راستای توسعه فعالیت هایش ایدههای کارآفرینی جدید پیاده میکند کارآفرین میگویند، همچنین هدف اصلی اش سود آوری و رشد میباشد و مشخصه اصلی چنین کارآفرینی نوآوری میباشد. کار آفرینی یعنی تعقیب فرصتها و جستجوی فرصتهای جدید و قبول ریسک انجام آن برای ساختن یه مسیر اقتصادی جدید و توسعه آن.
سه دلیل مهم که بیشتر کشورها توجه ویژه ایی به کارآفرینی دارند توليد ثروت، توسعه تكنولوژي و اشتغال مولد است. در حاليكه دركشور ما به اشتباه اين مفهوم صرفاً با اشتغال زايي مترادف شده و فقط براي حل مشكل اشتغال به سمت كارآفريني پيش میرويم. طی سالیان اخیر در بسياري از كشورهاي پيشرفته به علت تغيير در ارزشها و گرايشهای جامعه، موجي از كسب و كارهاي كوچك و افراد خود اشتغال (کارآفرین) به وجود آمدند. همین علت باعث شد که مطالعات زیادی در زمینه اقتصاد، مدیریت، جامعه شناسی و روانشناسی انجام بگیرد. با وجود اینکه بررسیهای فراوانی در زمینه كارآفرينی، تلاش محققين فراوان مانند ساير مفاهيم علوم انساني صورت پذیرفت ارائه تعريفي قطعي و مشخص براي آن، كاري دشوار و حتي غيرممكن است. در مسیر تکاملی مفهوم کارآفرینی، عوامل زیادی مانند ریسک پذیری، نوآوری و .... به این مفهوم اضافه شده است.
نکاتی که باید درکارآفرینی مد نظر گرفت
در بسیاری از موارد افرادی که سرمایه کافی برای شروع یک کسب و کار بزرگ را ندارند، تقاضا برای راهاندازی کسب و کارهای با سرمایه کم بیشتر میشود. پیدا کردن راهکارها و ایده هایی که بتوان آنها را با سرمایه کم تبدیل به یک کسب وکار موفق کرد کار سختی نیست اما نکته مهم قبل از شروع یک کسب و کار این است که سعی کنیم با بررسی و مطالعه دقیق، بهترین و مناسبترین کسب و کار را انتخاب کنیم. چراکه بهترین کسب و کار اگر با شرایط و روحیات شما سازگار نباشد قطعاً با شکست مواجه خواهد شد.
حال شما با کلیات کارآفرینی آشنا شدید و باید نوع کسب و کار را تعیین کنید. در این مرحله جمعآوری اطلاعات، مطالعه، صحبت با متخصصان و افراد صاحبنظر در زمینه کارآفرینی مهمترین نقش را ایفا میکند. درواقع شما در این مرحله باید فهرستی از کسبوکارهایی که فکر میکنید به آنها علاقه دارید و میتوانید در آن موفق شوید را ایجاد کنید و سپس به جمعآوری اطلاعات در مورد آن بپردازید تا به بهترین انتخاب برسید. بهتر است در انتخاب کسب و کار به تقاضا و نیاز جامعه دقت داشته باشید.
نتیجه گیری
متأسفانه به دلیل رعایت نکردن نکات بالا و چند نکته دیگر که در ادامه خواهیم گفت بسیاری از کسب و کارهای کوچک با شکست مواجه میشوند. بنابراین یکی از نکاتی که در ابتدای شروع یک کارآفرینی باید به آن دقت کنید این است که کسب و کار شما گرفتار این شکستها نشوند. علاوه بر نکاتی که پیش از این گفته شد، موارد زیر از جمله دلایل شکست کسب و کارهای کوچک به شمار میروند:
برنامه ریزی نادرست و نامناسب، در نظر نگرفتن رقابت، بازاریابی ضعیف، نداشتن انعطاف پذیری لازم، نادیده گرفتن قدم بعدی، سعی در انجام دادن تمام امور به طور کامل و بی عیب و نقص و رشد کنترل نشده مواردی هستند که باید زیر ذره بین باشند.
البته هر کارافرینی بجز خلاقیت نیاز به حمایت مالی هم دارد