افراد پوست پرتقالی کسانی هستند که منافذ باز پوست آنها بیش از حد طبیعی گشاد است. منافذ باز پوست در صورت همه افراد وجود دارد. این منفذها وظیفه خارج کردن سموم از بدن، اکسیژن رسانی به سلولها و نیز تنظیم چربی و مرطوب نگه داشتن پوست را بر عهده دارند. اما گاهی بنا به دلایلی این منفذها بیش از حد معمول گشاد شده و باعث میشوند چهره فرد کسل کننده و مسن به نظر برسد. منفذهایی که به صورت سوراخهای ریز بیشماری دیده میشوند و بیشتر روی گونهها، اطراف بینی و خود بینی خودنمایی میکنند.
پوست پرتقالی چیست و چگونه به وجود میآید؟
منافذ باز پوست که به صورت سوراخهای ریز بیشماری روی گونهها، بینی و اطراف بینی خودنمایی میکنند شباهت بسیاری به پوست پرتقال دارند. از این رو کسانی که منافذ پوستشان بیش از حد معمول گشاد است اصطلاحاً گفته میشود دارای پوست پرتقالی هستند. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم منافذ باز در تمام بدن ما یافت میشوند. این سوراخها به علت فولیکولهای مو وجود دارند. هر فولیکول مو که وظیفه حمایت از ریشه مو را بر عهده دارد حاوی غدد سبابه است که باعث تولید روغن و چربی در پوست میشود. زمانی که چربی بیش از حد طبیعی باشد، برای خارج شدن و انتقال به سطح پوست، منافذ باز را گشادتر میکند تا از آنها به عنوان راهی برای خروج استفاده نماید. ترشحات بیش از حد چربی نیز به دلایل مختلفی همچون تغییرات هورمونی، وراثت، سبک زندگی ناسالم، تغذیه نامناسب، پوست چرب، استفاده از شویندههای نامناسب و ... ایجاد میشود. بدین نحو همه این عوامل دست در دست هم میدهند تا پوست پرتقالی شکل بگیرد.
پوست پرتقالی چگونه زیبایی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد؟
بدون شک فردی که دارای پوستی صاف، شفاف و شاداب است با فردی که پوستی براق، ناصاف، سوراخ سوراخ و کدر دارد از نظر زیبایی ظاهری یکسان نخواهد بود. منافذ باز پوست که بیش از حد معمول خود گشاد شده و به چشم دیده میشوند باعث میشوند پوست فرد پیرتر و کسل کننده به نظر برسد. از این رو این منافذ به شدت زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار داده و چهرهای خشن، ضمخت و پیر به او میدهند.
راههای درمان پوست پرتقالی چیست؟
امروزه راهکارهای بیشماری را برای درمان پوست پرتقالی تجویز مینمایند، اما باید گفت راه قطعی برای درمان پوست پرتقالی وجود ندارد. پس کسانی که با این مشکل مواجه هستند باید در این مورد فکر اساسی بکنند. استفاده از ماسکهایی که از سرکه سیب، سفیده تخم مرغ، آبلیمو، بخور، گلاب، جوش شیرین و ... تهیه میشوند از جمله درمانهای خانگی پوست پرتقالی و استفاده از میکرودرم ابریژن، مزوتراپی، میکرونیدلینگ، لیزر و لایه برداری از جمله روشهای پزشکی درمان پوست پرتقالی هستند.
نحوه مراقبت از پوست پرتقالی
از جمله راههایی که از طریق آنها میتوان از ایجاد پوست پرتقالی پیشگیری کرد و یا این که تا حدودی آن را درمان کرد استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب، شست و شوی مناسب پوست با شویندههای ملایم آن هم روزی دو بار و استفاده از مواد آرایشی مناسب پوست صورت است. لازم به ذکر است استفاده از مواد آرایشی برای افرادی که پوست پرتقالی دارند باید با احتیاط صورت بگیرد.