جدیدترین مطالب

مطالب ویژه مجله اینترنتی رایامگ

پیوندها

محبوب ترین مطالب رایامگ

افراد میانسال چکاب چشم ها را جدی بگیرند

author منتشر کننده
بدون نظر 1 0
افراد میانسال چکاب چشم ها را جدی بگیرند

یک فوق تخصص قرنیه، نسبت به چکاب چشم ها بعد از ۴۰ سالگی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا فرتوک زاده، در گفتگو با رادیو سلامت با بیان اینکه تخریب عصب بینایی با روش‌هایی مثل فیزیوتراپی مغزی یا لیزر امکان پذیر نیست، گفت: البته باید عوامل تخریب عصب بینایی را بررسی کنیم. زیر ۴۰ سال، عوامل فشارنده عصب، جز شایع‌ترین عوامل هستند. شایع‌ترین آن، ادونوم هیپوفیز است که منطقه پشت کره چشم است و زیر مغز قرار دارد و در منطقه زیر عصب بینایی است. اگر غده هیپوفیز درشت شود به عصب فشار می‌آید و تخریب می‌شود که باید این ادنوم از بین رود تا فشار از بین برود. اگر این مشکل رفع شد و در اوایل بیماری باشد ممکن است بینایی برگردد و شاید هم برنگردد.

وی ادامه داد: بیشترین علت کاهش بینایی در افراد بالای ۴۰ سال، در اثر تخریب، این است که خون رسانی کم شده است یا می‌تواند در اثر دیابت، بیماری‌های عروقی و…، خون رسانی کم شود و عصب، آرام آرام تخریب شود. مقداری در خانم‌ها بیشتر است؛ اما جنسیت خیلی تأثیری ندارد. بالاتر از سن ۴۰ سال مثلاً ۶۰ سال، بیماری گلوکوما چشم (آب سیاه) که فشار چشم بالا می‌رود که در اثر آن، عصب به مرور تخریب می‌شود و حالا بر اساس تشخیص هرکدام از این بیماری‌ها، مداواها متفاوت است.

این فوق تخصص قرینه در ادامه بیان کرد: مثلاً در بالا بودن فشار چشم یا آب سیاه اولین داروها پایین آورنده فشار چشم هستند مثل قطره‌های کاهش فشار چشم، فشار را پایین می‌آورند و جلوی تخریب را می‌گیرند. عصب‌ها که علامت‌ها را به مغز می‌رسانند با فشار بالای چشم تخریب می‌شوند. فرد در این حالت اطراف را نمی بیند و متوجه نمی‌دهند و اگر هم بفهمند اهمیت نمی‌دهد و این فشار به کل بینایی می‌رسد و نابینایی به بار می‌آورد و بیشتر نابینایی برای این بیماری آب سیاه یا گلوکوما هست که با تخریب اثر بینایی همراه است و قابل برگشت نیست و باید از قبل جلوگیری شود تا فشار چشم پایین بیاید.

بیشتر بخوانید:‌ آنچه باید از کبد چرب بدانیم/ از علائم بیماری تا درمان

وی در خصوص علائم آب سیاه گفت: متأسفانه آب سیاه علائمی ندارد. ما در معاینات روزمره که برای افراد انجام می‌دهیم حتماً فشار را می‌گیریم و درمان می‌کنیم. از سن ۴۰ سال به بالا باید به چشم پزشک مراجعه کرد و چکاب شد. در اکثر سالمندان و کسانی که عمل می‌کنند، مگس پرانی است که عارضه‌ای ندارد و مداوایی هم ندارد. بیشتر تحمل است و کم کم محو می‌شود.

فرتوک زاده بیان کرد: جای نگرانی نیست. خشکی چشم باعث درهم دیدن تصاویر می‌شود. پس باید بعد از عمل حتماً قطره اشک مصنوعی استفاده شود هر شش ساعت یک قطره.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر عینکی باشیم و از عینک استفاده نکنیم باعث تشدید تاری دید می‌شود، گفت: در سن پایین باعث تنبلی چشم می‌شود و بچه‌ها باید عینک بزنند تا تنبلی چشم از بین برود.

فرتوک زاده در پایان در خصوص قوز قرنیه اظهار داشت: قرنیه انسان یه جسم مدور منظم است و مثل نیم کره است که باعث می‌شود ما اجسام را ببینیم. قرنیه انسان به دلیل علت‌های ژنتیکی یا اکتسابی ممکن است قوز پیدا کند. نامنظم شود و از حالت کروی در آید و با عینک هم خوب نمی‌شود و نمی‌شود با عینک هم دید. معمولاً ارثی است و درصد کمی اکتسابی است. برای درمان در مراحل اولیه عمل می‌کنیم و اگر بیماری پیشرفته‌تر باشد پیوند قرنیه انجام می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: معرفی کسب و کار ها
بیشتر بخوانید: ثبت و معرفی کسب و کار خود در رایا مگ

دیدگاه

دیدگاه خود را وارد نمایید

جدیدترین مطالب مجله اینترنتی رایامگ

معرفی کسب و کار خود
خبر نامه مجله اینترنتی رایا مگ

با عضویت در خبرنامه رایا مگ از جدید ترین مقالات آگاه شوید