تحقیقات نشان میدهد قرصهای ضد بارداری ممکن است بر سلامت روان تأثیر بگذارد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، افسردگی یکی از شایعترین بیماریهای روانی است و میتواند چندین علامت ناتوان کننده داشته باشد.
مطالعه اخیر نشان داد که داروهای ضد بارداری خوراکی ممکن است خطر افسردگی را در میان زنان نوجوان و بزرگسال، به ویژه در دو سال اول استفاده، افزایش دهد.
تحقیقات در مورد اینکه چه عواملی بر خطر افسردگی افراد تأثیر میگذارد ادامه دارد. اغلب خطر افسردگی شامل ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی است. اصلاح برخی عوامل خطر میتواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند و تحقیق در مورد این عوامل خطر را حیاتی میکند.
شواهد نشان میدهد که استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی ممکن است در خطر افسردگی نقش داشته باشد.
مطالعه اخیر نشان داد زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند ممکن است تا ۱۳۰ درصد خطر ابتلاء به افسردگی در آنها افزایش یابد، که این خطر به ویژه در دو سال اول استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی به مراتب بیشتر است.
محققان دادههای بیش از ۲۶۴۰۰۰ زن را با استفاده از دادههای بانک زیستی انگلستان بررسی کردند. در میان این زنان، حدود ۸۰ درصد در مقطعی از قرصهای ضد بارداری استفاده کرده بودند.
محققان به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه شروع قرصهای بارداری با افسردگی مرتبط است.
محققان در مورد این رابطه این نظریه را مطرح میکنند که احتمالاً داروهای ضد بارداری هورمونی ممکن است بر سلامت روان تأثیر بگذارند زیرا این داروها با تغییر سطوح هورمونی کار میکنند که میتواند بر خلق و خو و تنظیم عاطفی تأثیر بگذارد.