جدیدترین مطالب

مطالب ویژه مجله اینترنتی رایامگ

پیوندها

محبوب ترین مطالب رایامگ

مدیریت رسانه چگونه صورت می گیرد؟

author منتشر کننده
بدون نظر 4 0
مدیریت رسانه چگونه صورت می گیرد؟

مدیریت رسانه یکی از مباحث مهم این روزها یکی از رشته‌­های مهم دانشگاهی را تشکیل می‌­دهد. در این رشته به رسانه بعنوان یک عرصه که حاوی پیام­‌های مهمی می­‌تواند باشد پرداخت می­‌شود. مدیریت رسانه باعث پیشرفت اقتصادی و فرهنگی در کشور می­‌شود و با یک مدیریت اشتباه عرصه رسانه وارد وادی نادرستی می­‌شود که عواقب جبران ناپذیری دارد. مدیریت رسانه به سه مقوله دولتی، ملی و شخصی تقسیم می­‌شود که در هر یک مشغولیت­‌ها و رویکردهای مختلفی انتظار می‌­رود. مدیریت رسانه به مدیریت تمامی راه‌­های ارتباط تصویری و به طور کلی­تر به ارتباطاتی که به ارتباطات انسانی منجر می‌­شود و عملکرد آن‌ها هرکدام می­‌پردازد.

رسانه

رسانه‌ها حامل چه پیامی باید باشند؟

رسانه وابسته به هر ارگانی که هست، از لحاظ کیفی و کمی باید از آن ارگان دستور بگیرد. گاها رسانه باید حامل پیام صلح باشد پس موظف است که در قالب اشکال مختلف صلح را رواج دهد. رسانه‌­ها باید آپدیت شده باشند و در هر زمان تغذیه مردم را فراهم کند. در شرایطی که سیاست­‌گذاری‌های اشتباه باعث خشم همگانی می­‌شود، رسانه وظیفه دارد که جو متشنج را آرام کند و در شرایطی که جامعه نیاز به تلنگر و همبستگی دارد یک رسانه موظف است با مدیریت درست ارتباطات انسانی را به انسان‌­ها گوشزد و از آن‌ها طلب یاری کند.

رسانه تلویزیون را بهتر بشناسید

تلویزیون یکی از مهم‌ترین یا بهتر است بگوییم مهم‌ترین رسانه در حال حاضر است. پیام‌­هایی که تلویزیون قادر است منتقل کند را  هیچ رسانه­‌ای نمی­‌تواند در انتقالش موفق باشد. تلویزیون امروزه بعنوان عضوی از یک خانه محسوب می‌­شود و بعلت رایگان بودن این رسانه، انسان­‌ها قادرند در هرجای جهان براحتی به آن دسترسی داشته باشند. تلویزیون قابل اعتماد است و این اعتماد را سال‌هاست که در میان جهانیان بارگذاری کرده است. بالطبع انسان‌­ها به اخباری که از تلوزیون پخش می­‌شود تا اخباری که در رسانه­ اینترنتی پخش می‌­شود، اعتماد بیشتری دارند. رسانه تلوزیون از این جایگاهی که دارد باید نهایت استفاده را ببرد.

انتخاب این نسل رسانه یا مطبوعات است؟

رسانه­‌ها عموما بیشتر از سایر راه­‌های ارتباطی در دسترس اند.  سایر رسانه‌­های اجتماعی براحتی در میان مردم پیام‌شان را منتقل می‌­کنند. گاهی این پیام به درستی و براحتی به مردمم منتقل می­‌شود و گاها به آن گونه که انتظار رسانه می­‌رود، پیام منتقل نمی­‌شود. رسانه‌­ها بیشتر از مطبوعات در بین مردم رواج دارند. همانگونه که رسانه‌­ای مثل تلویزیون محبوب افراد زیادی است، مطبوعات و سایر راه‌­های ارتباطی کاغذی محبوبیت خاصی در میان عده­ی زیادی از مردم دارد. مطبوعات و رسانه هر دو بسیار مهم‌­اند و با مدیریت درست می‌­توانند حاوی پیام­‌های مهمی باشند.

چرا رسانه مهم است؟

رسانه یک فرآیند مهم را در قالبی جذاب به مخاطب عرضه می­‌کند. رسانه پیام مهمش را با آرایش خاصی می‌­تواند به ذهن مخاطب وارد کند. کمتر اتفاقی است که در رسانه به کذب بازگو شود، به همین علت است که این مقوله مهم، جذاب و مردمی است. برای مثال رسانه جمعی که هر ساله در میان مردم به شیوه‌­های مختلفی ورود می­‌کند، می‌­تواند افکار عده­‌ی زیادی را تحت تاثیر قرار بدهد و این کار را با جذابیت بصری انجام دهد. کمتر کسی است که به هر نوعی با رسانه ارتباط برقرار نکند و همین موضوع باعث می­‌شود که گرایشات زیادی به سمت رسانه اتفاق بیفتد.

تاثیرات رسانه‌ها در عملکرد اجتماعی جامعه

رسانه‌­ها به شدت تاثیر گذارند. تاثیرات رسانه در همه‌­ی افراد جامعه دیده می­‌شود. گاها رسانه به تلویزیون گفته می­‌شود که قابل قبول برای بسیاری از اقشار جامعه است و گاها رسانه‌­های اینترنتی مثل تمامی کانال­‌های فضای مجازی که امروزه بسیار تاثیر گذارند، می­‌توانند جای تلویزیون را بگیرند و از لحاظ دسترسی آسان، بی پرده نمایش دادن برخی از واقعیات موجود در جامعه، جذاب به شمار می‌­روند. رسانه‌­ها می‌­توانند در پیام‌رسانی و انتقال مفهومی خاص بسیار موفق باشند. در جامعه امروزی که تکنولوژی تماما در همه­ جا نفوذ کرده است، مردم کمتر به مطبوعات رجوع می­‌کنند و رسانه بعنوان راه فراری برای ارجاع به اطلاعات کاغذی نقش مهمی دارد.

رسانه‌های اجتماعی را بشناسید

رسانه‌­های اجتماعی شامل تمام کانال‌­های تصویری و صوتی است که حاوی پیام است و برای ارتباط بخشی تلاش می­‌کند. رسانه­‌های اجتماعی که در گذشته مختص رادیو و تلوزیون بود، امروزه بسیار افزایش داشته است. کانال ارتباطی‌­ای مثل تلگرام و اینستاگرام نقش بسیار مهمی در پیام رسانی دارد. این کانال­‌های ارتباطی در همه جا در دسترس عموم قرار دارد و برای ارتباط داشتن به آن‌ها بجز اینترنت به هیچ المان دیگری نیاز نیست. همانقدر که این رسانه‌­ها می‌­توانند نقش مثبت و تعیین کننده‌­ای داشته باشند، می­‌توانند نقش منفی­‌ای در عملکرد یک جامعه داشته باشند.

رسانه

رسانه و ارتباطات چه نقشی در جامعه دارند؟

تصور کردن یک جامعه در یک روز بدون رسانه بسیار مشکل است. شاید این اتفاق اگر در بیست سال گذشته می‌­افتاد، تاثیر عمیقی در زندگی مردم نداشت. اگرچه در سال‌های دور که مردم توسط یک رادیو با یکدیگر در ارتباط بودند، بازهم نیاز به این رسانه احساس می­‌شد. در زمانی که همین رادیو تنها نقطه اتصال اخبار جنگ سراسری و داخلی به مردم بود، این رسانه مهم و تاثیر گذار بود. سال‌های بعد نیز از تاثیر تلویزیون و سریال‌­هایی که در آن ساخته می­‌شد، نمی‌­توان به راحتی گذر کرد. سال‌هایی که با پخش یک سریال تمام خیابان‌­های شهر خالی می­‌شد، تنها عضو مهم و تاثیرگذار یک رسانه به نام تلوزیون بود. امروزه نیز با وجود هزاران راه ارتباطی تصویری و صوتی، زندگی بدون وجود آن‌ها خالی از هر نوع پیام  و ارتباطی است.

رسانه، پاسخی کوبنده به نیازهای لاینحل بشر

در تمام زمان­‌ها رسانه می­‌تواند فعال باشد و به عنوان مقول‌ه­ای تاثیر گذار به شمار برود. رسانه تنها راه ارتباطی است که در آن واحد می­‌تواند پیامی را منتقل کند و جذاب باشد. بجز مقوله پیام رسانی، این عنصر می‌­تواند سرگرم کننده و جذابیت بخش باشد. مردم با وجود رسانه‌­های مختلف، کمتر به مقوله­‌های شاید منفی می­پردازند. اما به همان اندازه که این مبحث جذاب و مثبت است، باعث شده تا ما با کاهش چشم­گیری از مطالعه روبرو شویم. نرخ مطالعه با وجود تمامی رسانه‌­های اینترنتی و غیر اینترنتی کاهش پیدا کرده و تنها علت آن جذابیت این مباحث است که در میان جوانان تاثیر منفی نیز گذاشته است.

مخاطبان رسانه را بشناسید

رسانه در هر رشته‌­ای مخاطبان خاص خودش را دارد. امروزه مخاطب رسانه تمامی سنین است. کانال­‌های ارتباطی بسیار راحت مورد استفاده کودکان و نوجوانان قرار گرفته و طبقه بندی خاصی ندارد. گاها مخاطبان رسانه ملی است و گاهی غیر ملی. رسانه باید پوشش دهی تمام اقشار را داشته باشد و چه بسا بهتر است که میانگین سنی برای مخاطبان قائل شود. رسانه­‌های اینترنتی امروزه مورد استفاده تمامی اقشار است و تمامی محتواهای غیر مناسب و مناسب در اختیار سنین پایین قرار می‌­گیرد و آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

رسانه‌های اینترنتی چه رویکردی دارند؟

ورود رسانه‌­های اینترنتی که تقریبا با یاهو شروع شد، امکان ارتباط بخشی میان تمامی سنین را فراهم کرد. این رسانه بعد تر جای خود را با فیس بوک عوض کرد. رویکرد فیس بوک که از ابتدا مشخصا به ارتباط گرفتن میان جوانان اشاره داشت، باعث شد تا اعتیاد به فیس بوک و رسانه‌­های اینترنتی زیادتر شود. چه بسا بسیاری از مردم توسط این رسانه درآمدزایی کردند و به شهرت رسیدند. رسانه­‌های اینترنتی هم­چنان که می‌­توانند بعنوان داروی مثبت اندیشی و ضدافسردگی در جامعه عمل کنند، گاها نسل انسان‌­ها را تنها تر می­‌کند. تماما رسانه‌­ها با عقل مخاطب ارتباط دارند و تمامی تاثیراتشان به نوع استفاده بشر از آن‌ها ارتباط دارد.

رسانه

رسانه موفق چه رسانه‌ای است؟

تعریف یک رسانه موفق گاها به مقوله سلیقه وارد می­‌شود. گاهی یک مدیر رسانه، رسانه­‌ی موفق را رسانه‌­ای می­‌داند که بیشترین ارتباط را با نسل جوان برقرار کرده و توانسه تا گرایشات آن‌ها را به نفع خود سوق دهد. گاها رسانه­‌ی خوب رسان‌ه­ای محسوب می­‌شود که سخنان تلخش را در قالب جذابی ارائه می‌­دهد و پیامش را به بهترین نحو ممکن به گوش تمامی اقشار می­‌رساند. رسانه­‌ی خوب رسانه­‌ای است که زیاده گویی نکند و در قالب جذاب پیامی را منتق کند. قالب جذاب بدون محتوای درست یک رسانه خوب را تشکیل نمی­‌دهد. رسانه حتما باید حاوی پیام باشد. مهم‌تر از هر مبحثی، بروز بودن یک رسانه است. همگی شاهد این موضوع هستیم که رسانه‌­هایی که حتی خوب و مناسب نیز بودند، پس از مدتی بدلیل نداشتن هم سویی با افکار یک جامعه به تباهی می­‌رسند. رسانه موفق باید ترکیب قدرت، جذابیت و محتوا را ارائه دهد. رسانه باید با مردم همسو و هم نظر باشد و همواره در تمام شرایط با مردم و نه در مقابلشان باشد. رسانه‌­ای که حرف مردم را منتقل نکند خیلی زود در میان مردم خط می‌­خورد.

بیشتر بخوانید: معرفی کسب و کار ها
بیشتر بخوانید: ثبت و معرفی کسب و کار خود در رایا مگ

دیدگاه

دیدگاه خود را وارد نمایید

جدیدترین مطالب مجله اینترنتی رایامگ

معرفی کسب و کار خود
خبر نامه مجله اینترنتی رایا مگ

با عضویت در خبرنامه رایا مگ از جدید ترین مقالات آگاه شوید