جدیدترین مطالب

مطالب ویژه مجله اینترنتی رایامگ

پیوندها

محبوب ترین مطالب رایامگ

میکروب معده را بهتر بشناسیم

author منتشر کننده
بدون نظر 9 0
میکروب معده را بهتر بشناسیم

میکروب معده یا هیلوکوباکتر پیلوری موجودی فوق کوچک اما دردسر ساز! این باکتری جزو کوچک‌ترین باکتری‌هایی است که ما انسان ها زا در بعد جهانی گرفتار زخم معده وبیماری‌های سخت تر کرده است سال‌ها گمان می رفت که این دردهای مزمن شکمی که گاهی می‌گیرد اندکی بعد رها می‌شود براثر استرس باشد. اما در سال 1986 دکتر بر مارشال و دکتر رابین ورن نخستین بار کشف نمودند، علت اصلی این درد های شکمی و به دنبال آن زخم معده به علت میکروب است. البته مدل باکتریای هم مورد نقد است و گفته می‌شود تا حدودی ضعیف است چون بر اساس این مدل باکتری علت زخم شمرده شده است اما به گفته لئون آیزنبرگ بیمارانی هم بوده اند که حامل میکروب بوده اما زخم خاصی نداشتند.

میکروب معده

چگونه بفهمیم میکروب معده داریم؟

معمولا علامت خاصی ندارد. برخلاف سایر بیماری ها علامت کاملا آشکاری ایجاد نمی‌کند چرا اینگونه است ممکن است به سبب مقاومت مادرزادی واز هنگام تولد نسبت به این میکروب باشد.

اگر احساس سوزش و درد سرمعده خود احساس کردید خصوصا وقتی که معده تان خالی است معمولا هنگام صبح یا میان وعده‌های غذایی و در موارد کم‌تر رایج و شدید تر کاهش وزن غیرارادی، آروغ زدن های پی در پی، بی اشتهایی داشتید شما مبتلا به میکروب معده هستید.

عوامل ایجاد کننده و راهکارهای درمانی میکروب معده

این بیماری (میکروب معده) از طریق برخورد با بزاق و محتویات معده شخص دیگر و یا از طریق آب و غذای آلوده به این میکروب منتقل می‌شود. از جمله راهکارها درمان دارویی مصرف آنتی بیوتیک ها نظیر آموکسی سیلین به مدت ده تا دو هفته و درمان‌های طبیعی نظیر مصرف عسل مانوکا با میزان اکسید منیزیم بالا و روغن زیتون که همه این ها به مهار باکتری معده کمک می‌کنند.

میکروب معده از علت های اصلی زخم معده و سرطان است

البته این مسئله که میکروب معده عامل اصلی سرطان بوده همیشه مورد بحث بوده وبرخی از مطالعات نشان داده است که در همه افراد باعث سرطان نمی‌شود و در حدود 15 درصد افراد با سابقه طولانی عفونت عارضه هایی ایجاد کزده است. طبق یک مطالعه جدید که بر روی 1626 ژاپنی انجام شده شواهد روشنی را ایجاد کرده که میکروب معده به طور معناداری سرطان معده را درآن‌ها افزایش داده است.

شیوع میکروب معده درایران

طبق مطالعات حدود 50 الی 60 درصد از ایرانیان مبتلا به میکروب معده هستند، که شدت ابتلا به عواملی همچون سن ومیزان تحصیلات دارد همچنین طبق مطالعات انجام شده بر روی کودکان با افزایش سن میزان شیوع درآن‌ها کم‌تر است.

چگونه و چرا و در چه زمانی میکروب معده را آزمایش بالینی کنیم؟

برای دادن آزمایش میکروب معده به ارائه نمونه احتیاج دارید که شامل نمونه مدفوع، نمونه تنفس ودر موارد لزوم بیوپسی  بافت معده می‌باشید. دلیل انجام آزمایش تشخیص دقیق این باکتری و تشخیص اینکه کدام روش درمانی درمان اثربخش‌تری انجام داده است زمان انجام آن وقتی است که علائم پیش رونده مربوط به زخم معده نمایان شده باشد نظیر کاهش وزن غیر ارادی درد با بروز لحظه ای شدید لحظه ای خفیف تهوع و استفراغ حتی پس از تکمیل دوره درمان عفونت.

بیشتر بخوانید: معرفی کسب و کار ها
بیشتر بخوانید: ثبت و معرفی کسب و کار خود در رایا مگ

دیدگاه

دیدگاه خود را وارد نمایید

جدیدترین مطالب مجله اینترنتی رایامگ

معرفی کسب و کار خود
خبر نامه مجله اینترنتی رایا مگ

با عضویت در خبرنامه رایا مگ از جدید ترین مقالات آگاه شوید