تحقیقات جدید نشان می دهد که واکسن کووید ۱۹ فقط برای محافظت در برابر کرونا ویروس نقش ندارد و تاثیرات بیشتری به همراه دارد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان دانشکده پزشکی آیکان در نیویورک، واکسیناسیون را با حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی کمتر در میان افرادی که بعداً به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند مرتبط دانستند.
برای این مطالعه، محققان از دادههای پایگاه داده ملی بیش از ۱.۹ میلیون بیمار کرونایی که واکسن کووید دریافت کرده بودند، استفاده کردند.
بیشتر بخوانید: نخستین واکسن کرونای مبتنی بر mRNA به مرحله کارآزمایی بالینی رسید
دکتر «گیریش نادکارنی»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «ما به دنبال شفافسازی تأثیر واکسیناسیون بر روی حوادث قلبی عروقی در میان افرادی بودیم که به کووید ۱۹ مبتلا میشوند و متوجه شدیم که بهویژه در میان افرادی که بیماریهای همراه، مانند دیابت نوع ۲، کلسترول بالا، بیماری کبد و چاقی دارند، واکسن با ریسک کمتر عوارض بیماری مرتبط است.»
نادکارنی در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «در حالی که نمیتوانیم علیت را نسبت دهیم، اما شواهد تأییدکنندهای است که واکسیناسیون ممکن است اثرات مفیدی بر انواع عوارض پس از کووید ۱۹ داشته باشد».
وی در ادامه افزود: «با کمال تعجب، حتی واکسیناسیون نسبی با خطر کمتر عوارض قلبی عروقی مرتبط بود. با توجه به بزرگی عفونت کرونا ویروس در سرتاسر جهان، امیدواریم یافتههای ما بتواند به بهبود نرخ واکسیناسیون در افراد کمک کند.»