پس از پاندمی کووید ۱۹، اکثر بیماران دچار علائم میشوند، در حالی که حدود یک پنجم به طور مرموزی دچار سرفه، گلودرد یا سایر علائم آشکار بیماری نمیشوند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان میدهد که افراد بدون علائم بعد از ابتلاء به کووید، بیش از دو برابر سایرین در معرض جهش ژنتیکی هستند که به نظر میرسد کووید -۱۹ را محو میکند.
«جیل هولنباخ»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا، میگوید: «جهش نسخهای از ژنی به نام HLA-B است.»
این کشف میتواند پیامدهای گستردهای داشته باشد، شاید بر طراحی واکسن آینده تأثیر بگذارد.
هولنباخ گفت: «ما فکر میکنیم که این مشاهدات میتواند به اطلاعرسانی طراحی واکسن نسل بعدی کمک کند و به ما کمک کند تا بفهمیم چگونه از علائم حتی زمانی که افراد آلوده میشوند، پیشگیری کنیم.»
HLA مخفف آنتی ژن لکوسیت انسانی است. به گفته هولنباخ، به طور کلی، وظیفه ژن HLA این است که دفاع طبیعی بدن را نسبت به یک تهدید بالقوه سلامتی هشدار داده و پاسخ مناسب بدهد.
او افزود: «اما ژنهای HLA میتوانند در اشکال و اندازههای مختلف باشند و حدود ۱۰ درصد از عموم مردم حامل یک جهش خاص هستند که دانشمندان آن را HLA-B*۱۵:۰۱ مینامند.»
برای بررسی ارتباط بالقوه بین این جهش و کووید ۱۹ بدون علامت، تیم مطالعه بیش از ۱۴۰۰ مرد و زن را که کووید ۱۹ مثبت بودند، بررسی کردند.
همه آنها همچنین در یک رجیستری مغز استخوان شرکت داشتند، به این معنی که دقیقاً تغییرات ژنتیکی HLA که حامل آن بودند بررسی شد.
از میان بیماران کووید ۱۹، ۱۳۶ نفر حداقل دو هفته قبل از مثبت شدن آزمایش و دو هفته بعد از آن هیچ علامتی نداشتند.
حدود ۲۰ درصد از این بیماران بدون علامت حداقل یک نسخه از جهش HLA را دارند که به نظر میرسد در برابر علائم کووید محافظت میکند. برخی از بیماران دارای دو نسخه از ژن محافظ HLA بودند و در مقایسه با بیمارانی که اصلاً حامل این جهش نبودند، بیش از هشت برابر کمتر در معرض ابتلاء به کووید ۱۹ بودند.
با بررسی عمیقتر، این تیم کشف کرد که سلولهای T در بیماران مبتلا به جهش محافظ HLA به تکههای پروتئین موجود در ویروس کووید ۱۹ واکنش نشان میدهند.
نتیجه: بیمارانی که جهش HLA مورد بحث را داشتند نیز نوعی ایمنی از قبل در برابر ویروس کووید ۱۹ داشتند که به آنها امکان میداد قبل از ظهور علائم آن را از بین ببرند.