برای اولین بار، محققان بریتانیایی گزارش دادند که شیوع کووید ۱۹ در خانوادهها با وجود ویروس روی دستها و سطوح مرتبط است، و فقط در هوا در این مورد نقش ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دادههایی را از خانوادهها در اوج پاندمی جمعآوری کردند و دریافتند که اگر ویروس روی دستها یا مکانهایی مانند دستگیرههای در یخچال یا شیرهای سینک وجود داشته باشد، احتمال ابتلای افراد به کووید ۱۹ از شخص بیمار در خانهشان بسیار بیشتر است.
«آجیت لالوانی»، نویسنده این مطالعه از کالج امپریال لندن، میگوید: «شکی نیست که اگر فردی مبتلا به کووید ۱۹ باشد، ویروس را به صورت ذرات بسیار ریز و همچنین قطرات بزرگی که روی دستها و سطوح اطراف فرود میآیند در هوا منتشر میکند. چیزی که تاکنون نشان داده نشده است، این است که وجود ویروس روی دست افراد یا سطوح خانه، انتقال آن به اطرافیان را بیشتر میکند.»
وی در ادامه میافزاید: «مطالعه ما اولین شواهد تجربی را ارائه میکند که نشان میدهد وجود کروناویروس روی دستها و سطوح افراد به طور قابلتوجهی در گسترش کووید ۱۹ نقش دارد. البته نمیتوانیم انتقال موازی در هوا را هم رد کنیم.»
محققان انتقال کووید ۱۹ را در ۲۷۹ خانوار لندنی مورد مطالعه قرار دادند.
تیم تحقیق با استفاده از آزمایشهای PCR در بینی و گلو، تمام تماسها را به طور منظم بررسی کردند. محققان همچنین نمونههایی را از مناطقی که اغلب لمس میشدند، برای اندازهگیری مقدار ماده ژنتیکی ویروس و تعداد ذرات آزمایش کردند.
بیشتر بخوانید: ده صبحانه مقوی و پانزده دقیقه ای!
لالوانی میگوید: «در خانههایی که ویروس را روی سطوح و دستهای شرکتکنندهها پیدا کردیم، عفونت در بین سایر افراد خانواده و در نتیجه انتقال، به طور قابلتوجهی بیشتر بود.»
اگرچه نویسندگان این مطالعه عوامل بالقوه تأثیرگذار دیگری را در نظر گرفتند، اما آنها همچنان دریافتند که اگر ویروس ابتدا در دستان تشخیص داده شود، افراد خانواده آنها ۱.۷ برابر بیشتر از خانوادههایی که موارد اولیه این ویروس را روی دستان شأن نداشتند، مبتلا به عفونت میشوند.
به گفته محققان، اگر ویروس روی سطوحی که اغلب در خانه لمس میشود وجود داشته باشد، افراد تماسی ۳.۸ برابر بیشتر احتمال دارد که ویروس قابل تشخیص روی دستهایشان داشته باشند و ۱.۷ برابر بیشتر احتمال دارد که آلوده شوند.