جدیدترین مطالب

مطالب ویژه مجله اینترنتی رایامگ

پیوندها

محبوب ترین مطالب رایامگ

تاریخچه ی شرکت پپسی

author منتشر کننده
بدون نظر 4 0
تاریخچه ی شرکت پپسی

شرکت ابر قدرت پپسی از برند های نام آشنایی است که هر کسی چه در ایران و چه در خارج از ایران یا بهتر است بگوییم کل دنیا با آن آشنایی دارد. این برند به واسطه فردی به نام کالب برادهم که داروساز و صاحب داروخانه اهل نیو برن بود، معرفی شد. در حقیقت برادهم پپسی را به هدف درمان درد معده تولید کرد و نام پپسی از اسم پپسین برگرفته شده است. برادهم این نوشیدنی را با ترکیبی از وانیل، شکر، کارامل، دانه‌های کولا و دیگر افزودنی‌ها تولید کرد، این نوشیدنی خیلی سریع طرفداران زیاد پیدا کرد و در سال ۱۸۹۸ نوشیدنی براد تغییر اسم داد و تبدیل به پپسی شد.

به مرور زمان این نوشیدنی با توجه زیادی از طرف قشر عادی مردم مواجه شد و به این ترتیب فروش پپسی ‌کولا روز به روز افزایش پیدا کرد و او را به تاسیس یک کمپانی که بازاریابی نوشیدنی جدید را انجام برساند متقاعد نمود. کالب برادهم در سال ۱۹۰۲ شرکت خود را در اطاق پشتی داروخانه خود با نام پپسی کولا  تاسیس کرد و برای ثبت برند تجاری خود از دفتر حفظ کپی رایت ایالات متحده درخواست مجوز نمود. برادهم در آغاز خودش تهیه و فروش شربت را انجام می‌داد اما خیلی زود متوجه شد که در صورت بسته‌بندی بطری‌های پپسی امکان استفاده آن برای مردم در همه جا وجود خواهد داشت.

پس از گذشت یک سال و اندی این برند در دفتر کپی رایت ایالات متحده آمریکا رسماً به ثبت رسید برادهم در آن سال ۷۹۶۸ بشکه شربت پپسی را به عنوان “نیروبخش، کمک کننده به هضم غذا و نشاط آور” به فروش رساند. تعداد سرمایه ‌گذاران شرکت در سال ۱۹۰۵ تنها ۲ نفر بود که در سال بعد به ۱۶ نفر افزایش یافت و در سال ۱۹۰۷ تعداد سرمایه‌گذاران به ۴۰ نفر رسید در پایان سال ۱۹۱۰ بیش از ۲۴ ایالت نماینده انحصاری برند پپسی کولا را داشتند. بسته ‌بندهای بومی برند پپسی‌ کولا روحی کار آفرین را دارا بودند و نقش مهمی در موفقیت محصول تخصصی ایفاد کردند که این امر منجر به بنیانی محکم برای برند پپسی شد. در سال ۱۹۰۵ اولین تغییر در لوگوی جدید که ۱۸۹۸ خلق شده بود ایجاد شد.

تاریخچه ی شرکت پپسی

همه چیز درباره ی برند پپسی

این برند در سال ۱۹۰۸ در لیست ابتدایی ترین شرکت ‌هایی بود که در ایالات متحده از حمل و نقل با اسب به حمل و نقل ماشینی روی آورده و کارشناسان تجاری کالب برادهم به این موضوع توجه گسترده ای نشان دادند. برادهم حتی به عنوان کاندیدای قریب الوقوع احتمالی مشاغل دولتی مورد توجه قرار گرفت. در سال ۱۹۰۹ cal eb یک ستاد فرماندهی انتخاب نمود که شهرک  نیو برن عکسش را روی یک کارت پستال به چاپ رساند. تبلیغ برند پپسی با حمایت BARNEY OLD field راننده مشهور مسابقات رالی در روزنامه‌ها با عنوان نوشابه نیرو بخش به چاپ رسید. سردبیر Greensboro patriot برادهم را به علت علاقه شدید او به کار و پر فعالیت بودن وی مورد ستایش قرار داد. برند پپسی ۱۷ سال را سرشار از موفقیت طی نمود و cal eb فروش پپسی را با شعار “پپسی بنوشید رضایت شما را جلب خواهد کرد” به پیش برد. بعد از جنگ جهانی اول قیمت شکر در نوسان بود و قیمت فعالیت‌های تجاری بسیار افزایش یافت و در آخر بعد از ۳ سال سخت و نفس گیر شانس از او دور شد و ورشکست شد.

پس از اینکه آقای برادهم ورشکست شد کارخانه او برای رفع مشکلات مالی به کارخانه شکلات سازی لافت فروخته شد. بعد از آن فرمولاسیون برند پپسی را برای جذب مشتری بیشتر و هر چه بیشتر تجاری کردن آن کمی تغییر دادند. اما برخلاف همه این تلاش‌ها شرکت پپسی در سال های بعد هم چنان گرفتار مشکلات مالی بود. یکی از استراتژی‌ هایی که مدیر شرکت لافت برای نجات پپسی‌کولا به کار برد ارزان‌ تر فروختن نوشیدنی گازدار پپسی نسبت به همه نوشیدنی ‌های گازدار آن زمان بود اما حقیقتا این استرانژی هم کمک چندانی به وضعیت پپسی نکرد.

آقای لافت شرکت پپسی را یک شانس برای نابود کردن شراکت بی فایده در رابطه با شرکت کوکا کولا و همچنین یک موقعیت شگفت انگیز برای لافت می ‌دید. باید گفت پیش بینی او درست بود. پس از دست به دست شدن میان ۵ صاحب کارخانه و سپری شدن ۱۵ سال بدون سودآوری، برند پپسی کولا مجدداً به یک نماد تجاری ملی شکوفا تبدیل شد. پپسی به مدت ۲ سال توانست مبلغ ۱ میلیون دلار برای صاحب جدید خود عاید داشته باشد. با اصلاحات درونی سازمان شرکت، آرامش دوباره بر کالبد آن دمیده شد چیزی که کمبودش در آن روزها احساس می شد.

پس از گذشت مدت زمانی کوتاه نام این برند عوض شد و نام جدید آن پپسی‌.کو بود. شرکت پپسی ‌کو کار خود را بسیار سریع آغاز کرد و با ساخت و تولید محصولات تازه و نو و کمپین‌ های تبلیغاتی جذاب به مرور زمان مشهور شد و به برندی مطرح تبدیل شد.  در سال ۱۹۴۱ به واسطه ی حمایت از تلاش‌ های آمریکا در جنگ جهانی دوم، شرکت پپسی رنگ در بطری ‌های خود را به قرمز سفید و آبی تغییر داد و از یک سالن غذاخوری متعلق به پپسی واقع در میدان تایمز نیویورک در خلال جنگ برای ثبت پیام‌ های بیش از یک میلیون خانواده برای ارسال به بستگانشان در نیروهای نظامی که در آن سوی دریا بودند استفاده بیشتر شد.

در پایان پس از تبلیغات گوناگون و به روش های مختلف پپسی به شهرت رسید و محبوبیت جهانی یافت. در حال حاضر این کمپانی درآمدی بالغ بر ۶۲۱ میلیون دلار با ۲۶۳۰۰۰ کارمند و مالکیت بیش از ۶۰ برند نوشیدنی و غذایی، از جمله بزرگترین‌های صنعت غذای دنیاست. در حال حاضر پپسی ۲۰% از کل بازار صنعت نوشابه سازی آمریکا  را در اختیار دارد. در سال ۲۰۱۴ شرکت پپسی‌کو حرکتی بسیار خلاقانه انجام داد و دستگاه نوشابه زنی را عرضه نمود مصرف کنندگان با استفاد از این دستگاه می‌توانند بیش از ۱۰۰۰ نوع نوشیدنی با ترکیباتی طبق سلیقه خود را فقط با فشار یک دکمه آماده و نوش جان کنند. شرکت پپسی‌کو از سال ۲۰۰۰ به بعد تمرکز شدیدی روی بخش تحقیقات برای سلامتی بیشتر محصولاتش نمود و در ادامه این تلاش شرکت پپسی‌کو در چند سال اخیر اعلام کرده است در جهت سلامت بیشتر نوشابه‌های رژیمی (Diet) شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز (sucralose) را جایگزین آسپارتام کرده است.

دلایل موفقیت و به شهرت رسیدن شرکت پپسی

همیشه حضور یک رهبر با کفایت موجبات موفقیت را برای یک جامعه و یا یک قشر فراهم می سازد. رییس این کمپانی، فردی است به نام ایندرا نویی، سیاست‌ های شرکت را عوض کرد و تلاش برای ارائه برنامه ای سودمند داشت تا بتواند نیازهای عموم افراد جامعه را برطرف کند، توانست از رقیب دیرینه خود، "کوکاکولا" پیشی گرفته و در مدار موفقیت بر آن چنگ زند. طبق گزارشات"ایندرا نویی" مدیر عامل شرکت پپسی، بانویی باهوش، پرهیجان، مصمم، خوش‌بین و خوش اخلاق و در نهایت فردی موفق است. او که زاده شهر "چِنای" ( امروزه به آن مدرس می‌گویند) واقع در ساحل جنوب شرقی هند است، پس از ازدواج با "رجای نویی" در مسیر پرفراز و نشیبی از موفقیت گام گذاشت که به گفته خود، آن را مدیون خانواده، ایمان و دوستانش است.

او با توجه به تجربیات و دانش مدیریتی ای که داشت، از میان درخواست همزمان دو شرکت جنرال الکتریک و پپسی، به شرکت پپسی پیوست و فعالیت خود را رسما در سمت مدیریت برنامه ریزی استراتژیک آغاز کرد. پپسی که بزرگترین شرکت مواد غذایی و نوشیدنی در ایالات متحده آمریکا است به دلیل تغییراتی که این مدیرعامل در آن داد (تمرکز بر تقاضای رو به رشد جهان برای غذای سالم‌تر و فعالیت‌های زیست محیطی) در حال شکوفایی بیشتر است، البته شیوه او در مدیریت اجرایی تا حدی غیر معمول، غیر محافظه کارانه و شوخ طبعانه اما در عین حال بسیار سرسخت و قاطع هست.

نویی در ابتدا امر به عنوان رئیس برنامه‌ ریزی استراتژیک و قائم مقام بخش ادغام و مالکیت ‌ها باید یک برنامه تجاری آماده می ‌کرد. او اعتقاد داشت فست فودها دیگر رشدی ندارد و رستوران‌ ها نیز باید کنار گذاشته شوند؛ در عوض تاکیدش بر افزایش ترجیح آمریکایی‌ ها به غذاهای سالم بود. در نهایت پس از جلسات متعدد، انریکو طرح نویی را پذیرفت و در سال ۱۹۹۷ رستوران‌ ها از گردونه رقابت خارج شدند. اما بخش دوم استراتژی نویی (ایجاد تصویری از پپسی به عنوان شرکتی که به سلامت مشتریان اهمیت می‌دهد) هنوز اجرایی نشده بود. در راستای اجرای این استراتژی، اولین هدف نویی "تروپیکانا" بود. او با تاکید بر نوشیندنی ‌های سالم این شرکت و فروش بالای آن توضیح می ‌داد که وارد کردن آن به سبد تجاری شرکت پپسی نه تنها تصویری بهتر از این شرکت ارائه می‌ دهد بلکه هدف آن را نیز تامین می‌کند. در نهایت پپسی این شرکت را با سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۱۹۹۸ مالک شد.

قدم بعدی ای که نویی برداشت این بار بزرگ ‌تر و پیچیده‌ تر از گذشته بود. او در این مرحله تصمیم گرفت تا پپسی شرکت "کوئیکراوتز" را مالک شود که تنها محصول "گاتارود" آن ۸۲ درصد از بازار نوشیدنی ‌های ورزشی ایالات متحده را در بر می ‌گرفت و فروش جهانی ‌اش به دو میلیارد دلار رسیده بود. نویی که در این زمان مدیر مالی شرکت پپسی نیز محسوب می‌شد برای تملیک این شرکت مبلغ ۱۴ میلیارد دلار را پیشنهاد کرد و به دلیل تمایل دیگر شرکت‌ها از جمله کوکاکولا به خرید این شرکت، او در تصمیم خود پافشاری کرد و در نهایت نیز موفق شد با حمایت مدیر اجرایی جدید، استیو رینموند، این شرکت را به مالکیت خود درآورد.

برنامه‌ های نویی تصویری مقدس از نقش درست پپسی را در جهان منعکس کرد. از این رو او باورهای خود در این زمینه را در یک عبارت خلاصه کرده است:« اجرای هدفمند». به عقیده او پپسی باید همزمان دارای موفقیت مالی و مسئولیت ‌پذیری اجتماعی باشد و این به معنی کاستن از هدف اصلی نیست. برنامه "اجرای هدفمند" در هنگام عملیاتی شدن، در سه سطح متفاوت تجلی می ‌یابد.

سطح اول پایداری سلامت بشری است که اقتضا می ‌کند تا پپسی هر دو مسئله چاقی مفرط و سوء تغذیه را مد نظر قرار دهد. پیشبرد این مهم با ارائه غذاها و نوشیدنی‌هایی که برای سلامت مصرف کننده بهتر است و به ذائقه و سلیقه آنان نیز خوش می‌آید، امکان پذیر است.

سطح دوم، پایداری زیست محیطی است که با مصرف بهینه آب، بازیافت بیشتر مواد دور ریختنی، کاهش مصرف کاغذ و کربن در شرکت و ترویج کشاورزی مسئولانه به کره زمین کمک می‌ کند.

سطح سوم، پایداری استعداد است که به کارمندان این شرکت حسی از تعلق خاطر به چیزی بزرگ ‌تر از خودشان می ‌دهد، جایی که گوناگونی را محترم می ‌شمارد و به آن‌ ها اجازه می ‌دهد نه تنها زندگی خود را بگذرانند بلکه اجازه می‌دهد آن ‌ها زندگی کنند.

تاریخچه ی شرکت پپسی

معنای پپسی چیست؟

همه ی ما ارم شرکت پپسی را می شناسیم، نام پپسی از آنزیم "پپسین" که اولین آنزیم کشف شدهٔ گوارش در معده می باشد گرفته شده است. نوشابه پپسی اولین بار در سال ۱۸۹۳ توسط داروساز جوانی به نام کیلب برادهم اهل نیوبرن در ایالت کارولینای شمالی در کشور آمریکا معرفی شد. هدف برادهم از تولید این نوشیدنی درمان درد معده بود.نام نوشابه پپسی بر گرفته شده از پپسین (Pepsin)، آنزیمی است پروتئینی که از سلول های اصلی معده ترشح می شود و به هضم پروتئین ها کمک می کند.این شرکت در زمینه تولید انواع نوشیدنی های غیر الکلی فعالیت داشت که پپسی معروف ترین آن هاست.

پپسی در ایران

از آنجایی که ورود کالاهای آمریکایی به ایران قدغن شده است و انعقاد قرارداد های تازه با شرکت‌ های آمریکایی برای تولید کالاهای مصرفی نیز ممنوع است که برخی کارشناسان درباره ادامه فعالیت دو شرکت کوکاکولا و پپسی دچار ابهام شده‌ اند. با در نظر گرفتن ممنوعیت تولید و ورود کالاهای مصرفی آمریکایی این دو شرکت یا باید در ایران به تولید خود پایان دهند یا اینکه از مدل قرارداد آن استفاده شود تا این محصولات نیز در ایران به تولید برسند.

محصولات برند پپسی

در حال حاضر به غیر از پپسی کولا که جز نخستین محصولات این کمپانی بود، مردم می‌ توانند به نوشیدنی‌ های بدون قند و کالری این کمپانی که تحت عنوان Diet Pepsi به فروش می‌رسند هم دسترسی داشته باشند. همچنین انواع دیگری مثل نوشیدنی‌ های بدون کافئین و شربت ذرت با طعم گیلاس یا وانیل نیز از محصولات شرکت پپسی به شمار می ‌آیند. پپسی علاوه بر این با خرید برند گیترید به بازار سودآور نوشیدنی‌ های ورزشی و انرژی‌ زا نیز ورود پیدا کرده و در کنار آن با برند آکوآفینا به فروش آب معدنی و نوشیدنی‌ های استارباکس می‌ پردازد.

بیشتر بخوانید: معرفی کسب و کار ها
بیشتر بخوانید: ثبت و معرفی کسب و کار خود در رایا مگ

دیدگاه

دیدگاه خود را وارد نمایید

جدیدترین مطالب مجله اینترنتی رایامگ

معرفی کسب و کار خود
خبر نامه مجله اینترنتی رایا مگ

با عضویت در خبرنامه رایا مگ از جدید ترین مقالات آگاه شوید