امروزه بسیاری از بازیهای خارجی به شکل کلون شده ایزانیزه و راهی بازارهای داخلی میشوند. بازی هایی که ممکن است در بازارهای داخلی با نصب قابل قبول از سوی کاربران، موفق عمل کرده و مورد پذیرش واقع شوند و یا این که شکست خورده و به فراموشی سپرده شوند. بازی پرسونا یکی از همین بازی هاست که بعد از ایرانیزه شدن وارد بازارهای داخلی شده و مورد پذیرش بسیاری از کاربران ایرانی قرار گرفته است. این نوشتار قصد دارد با معرفی بازی پرسونا و بررسی نقاط قوت و ضعف آن یکی از پرطرفدارترین بازی های موبایلی را خدمت شما مخاطبان عزیز معرفی نماید.
داستان بازی پرسونا
داستان بازی پرسونا از این قرار است که گیمر با ساختن یک شخصیت به درون سایر آدمها سفر میکند. سفری مرموز که پر از ناشناخته هاست. دختر و پسرهای زیادی قدم در این بازی میگذارند تا بتوانند به شناخت بهتری از خود دست یابند و البته در برخی مواقع نیمه گمشده خود را در آن بیابند. در بازی پرسونا هیچ چیز غیرممکن نیست. گیمر با طراحی شخصیت ایده آلی که در ذهن خود دارد و یا با شبیه سازی شخصیت خود در بازی ممکن است چنان محبوبیتی به دست آورد که افراد برای دیدن او لحظه شماری کنند و یا این که ممکن است چنان شخصیتی داشته باشد که هیچ کس حاضر نباشد با او و شخصیتش آشنا شود. این بازی سبب میشود افراد گام مهمی در جهت خودشناسی بردارند و از این طریق رشد در دنیای واقعی را در پیش بگیرند.
روند انجام بازی پرسونا
روند انجام بازی پرسونا که ترکیبی از یک بازی متن محور، نقش آفرینی و شبیه سازی است به این شکل است که گیمر ابتدا دست به طراحی شخصیت میزند. این شخصیت می تواند شبیه شخصیت خود او باشد و یا این که همانند شخصیت ایده آل او باشد. سپس گیمر به این شخصیت علاقه و احساس میبخشد و از این طریق هم به صورت آنلاین به دنبال نیمه گمشده مجازی خود میگردد و هم این که با سلایق و خصوصیات دیگران آشنا میشود. در این بازی گیمر با استفاده از شخصیتی که درون بازی ساخته است میتواند از نظراتی که دیگر بازیکنان آنلاین در مورد او دارند، مطلع شود. در بازی پرسونا که محوریت آن آشنایی و شناخت جنس مخالف در راستای ازدواج است، این امکان برای گیمر فراهم میشود که با برقراری ارتباط با سایر بازیکنان در برخی از موضوعات دسته بندی شده به دنبال نقاط مشترک با آنان بگردد. گیمر در بازی پرسونا پس از ورود به بازی برخی از مشخصات اولیه همچون جنسیت، محل سکونت، ظاهر کاراکتر، سن و ... را ثبت مینماید. سپس ظاهر پرسونا و یا شخصیت بازی خود را مشاهده میکند. از آنجایی که در بازی پرسونا قابلیتهای متنوعی برای شخصی سازی بازی وجود دارد، گیمر میتواند ظاهر شخصیت خود را که از دید سایر بازیکنان از اهمیت به سزایی برخوردار است و میتواند حتی روی تصمیم نهایی شان تاثیر بسیاری داشته باشد تغییر دهد. سپس گیمر با ورود به لیست پرسوناها یک کاربر را انتخاب کرده و صحبت خود را با او شروع میکند. بعد از گفتگوهای اولیه که اغلب شامل سلام و احوالپرسی و معرفی اولیه است، گیمر با چند دسته از سوالات که در زمینه فوتبال، هنر، روانشناسی و ... هستند مواجه میشود. او از میان این دسته ها یک زمینه را انتخاب میکند تا سوالات مرتبط با آن مطرح شود. در صورتی که پاسخ گیمر با پاسخ بازیکن مقابل که همان پرسونای انتخابی است، یکی باشد، میزان تفاهم بین آن دو افزایش مییابد. اوج بازی زمانی است که فرد مقابل در مورد شخصیت خودش از گیمر سوال میکند و این گیمر است که در بی اطلاعی کامل و با توسل به شانس یکی از گزینه های پیش رو را انتخاب مینماید.
نقاط قوت و ضعف بازی پرسونا
بازی پرسونا که توسط استودیو بازی سازی اسکلیپر در سال 1394 طراحی شده است، همانند دیگر بازیهای موبایلی دارای نقاط قوت و ضعف است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نقاط قوت بازی پرسونا
پرسونا محیطی را به تصویر می کشد که در آن فرهنگ رنگارنگ ایرانی مشهود است. در پرسونا عاشقان زبان فارسی گرد هم می آیند تا اصطلاحات و ضرب المثلهای ناب ایرانی آنها را سر ذوق آورد.
در بازی پرسونا هر شخص مختار است خود به طراحی شخصیت دست زند.
در بازی پرسونا هر شخص آداب و رسوم، گویش و فرهنگ خود را به پرسوناهای دیگر نشان میدهد و اماکن دیدنی، غذاهای محلی و ... را معرفی مینماید. از این طریق این بازی بستر مناسبی برای افزایش سطح اطلاعات عمومی و یادگیری مستمر است.
بازی پرسونا محیطی را برای گیمر به وجود میورد که حس کند در خانه شخصی خودش است، لذا این بازی با این محیط طراحی شده آرامش را برای گیمر به ارمغان میآورد.
شناخت بیشتر محیط، خودشناسی و آزمودن علایق از دیگر نقاط مثبت بازی پرسونا میباشد.
نقاط ضعف بازی پرسونا
در بازی پرسونا اطلاعات شخصی نسبتاً کاملی از گیمر گرفته میشود، اطلاعاتی همچون سن، جنسیت، محل سکونت و ... در برخی مواقع این عامل ممکن است عواقب خطرناکی برای گیمر داشته باشد، لذا این ویژگی یکی از نقاط ضعف بازی پرسونا به حساب میآید.
از آنجایی که در بازی پرسونا بازیکنان باید از سوالهای از پیش طراحی شده استفاده نمایند لذا آزادی عمل هر بازیکن به سوالهای از پیش طراحی شده محدود میشود.
در بازی پرسونا دیالوگ هایی که بین طرفین رد و بدل میشود از پیش تعیین شده است، لذا طرفین هیچ عکس العمل و یا واکنش طبیعی ندارند. لذا این امر نیز به نوبه خود میتواند از میزان محبوبیت این بازی بکاهد.
در بازی پرسونا کاربران واقعی از رباتها در قالب شخصیتهای بازی قابل تشخیص نیستند و این یکی دیگر از ایرادات وارده به این بازی میباشد.
هدف از طراحی بازی پرسونا
همانطور که پیشتر نیز بیان شد، پرسونا با محوریت آشنایی و شناخت جنس مقابل در راستای ازدواج طراحی شده است. با این حال هدف از بازی پرسونا میتواند برای هر بازیکن و گیمری متفاوت باشد. ممکن است بازیکنی با هدف جامعه عمل پوشاندن به آرزوهای خود این بازی را انجام دهد و بازیکن دیگری با هدف آشنایی با جنس مخالف، حتی ممکن است بازیکنی بخواهد خود را در موقعیتی ایده آل قرار دهد و در آن موقعیت واکنش طرف مقابل را مشاهده نماید.