سیب یکی از محبوب ترین میوه ها و دارای مزایای سلامتی قابل توجهی است. خوردن سیب با ریسک پایین ابتلا به بسیاری از بیماری های اصلی از جمله دیابت و سرطان مرتبط است. علاوه بر این، محتوای فیبر محلول آن ممکن است باعث کاهش وزن و کمک به سلامت روده شود. شاید ضرب المثل، مصرف یک سیب در روز شما را از پزشک بی نیاز میکند را شنیده باشید. محققان دانشگاه میشیگان و دارتموث در واقع درستی این ضرب المثل را مورد بررسی قرار دادند. بعد از نظرسنجی در مورد بزرگسالانی که روزانه یک سیب میخورند، در مقایسه با افرادی که نمیخورند؛ دریافتند افرادی که سیب بیشتری میخورند، عادات سالم دیگری نیز دارند. با این حال، بین خوردن یک سیب و مراجعه کمتر به پزشک رابطه معنی داری وجود دارد. به همین دلیل، در اینجا 10 مزیت سلامتی چشمگیر سیب به منظور اگاهی بیشتر شما آورده شده است.
1. سیب یک ماده مغذی است
یک سیب متوسط، با قطر حدود 7.6 سانتی متر برابر با 1.5 فنجان میوه است. روزانه دو فنجان میوه در رژیم غذایی دارای 2000 کالری توصیه میشود. یک سیب متوسط، مواد مغذی زیر را (به میزان 182 گرم) ارائه میدهد:
- کالری: 95
- کربوهیدرات: 25 گرم
- فیبر: 4 گرم
- ویتامین C: 14 % RDI (میزان مصرف روزانه)
- پتاسیم: 6 % RDI
- ویتامین K: 5 % RDI
از این گذشته، 2-4 ٪ RDI از منگنز، مس و ویتامین های A ،E ،B1 ،B2 و B6 را فراهم میکند. سیب همچنین منبع غنی از پلی فنول ها است. در حالی که در برچسب های تغذیه ای این ترکیبات گیاهی درج نمیشوند، اما مسئول بسیاری از مزایای سلامتی هستند. برای به دست آوردن بیشترین مزیت از سیب، پوست آن جدا نکنید، چرا که حاوی نیمی از انواع فیبر و بسیاری از پلی فنول ها است.
بیشتر بخوانید: پوست میوهها را دور نیاندازیم
2. سیب برای کاهش وزن خوب است
سیب سرشار از فیبر و آب است، دو ویژگی که باعث پر شدن معده و احساس سیری می شود. در یک مطالعه، افرادی که قبل از غذا یک عدد سیب خوردند، احساس سیری بیشتری نسبت به افرادی که آب سیب یا فرآورده دیگری از سیب مصرف کرده بودند، احساس کردند. در همان مطالعه، كسانی كه غذای خود را با برشهای سیب شروع كردند، به طور متوسط 200 كالری كمتر از كسانی كه این کار را نکردند، دریافت کردند. در یک مطالعه 10 هفته ای دیگر در 50 خانم با اضافه وزن، شرکت کنندگانی که سیب خوردند به طور متوسط 1 کیلوگرم وزن کم کردند و در کل کالری کمتری دریافت کردند، در مقایسه با کسانی که کوکی های جو دوسر را با کالری و فیبر مشابهی خورده بودند. محققان فکر میکنند که سیب باعث پر شدن معده میشود، زیرا در کنار داشتن چربی کمتر، فیبر زیادی دارد. علاوه بر این، برخی از ترکیبات طبیعی موجود در آن باعث کاهش وزن میشود. یک مطالعه در موش های چاق نشان داد که موش هایی که مکمل سیب زمینی و کنسانتره آب سیب دریافت کردند، وزن بیشتری از دست دادند و سطح پایین تر کلسترول LDL، تری گلیسیرید و کلسترول تام را نسبت به گروه کنترل دارند.
3. سیب برای سلامت قلب خوب است
خوردن سیب با خطر کمتر بروز بیماری های قلبی مرتبط است. یک دلیل آن ممکن است این باشد که سیب حاوی فیبر محلول است، نوعی که میتواند به کاهش سطح کلسترول خون شما کمک کند. آن ها همچنین حاوی پلی فنول هستند که دارای اثرات آنتی اکسیدانی هستند. بسیاری از این موارد در پوست سیب هستند. یکی از این پلی فنول ها، فلاونوئید اپی کاتچین است که ممکن است فشار خون را کاهش دهد. تجزیه و تحلیل مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد فلاونوئیدها با کاهش 20٪ خطر ابتلا به سکته مغزی مرتبط است. فلاونوئیدها میتوانند با کاهش فشار خون، کاهش اکسیداسیون LDL و داشتن عملکرد آنتی اکسیدانی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کنند. یک مطالعه دیگر با مقایسه اثرات خوردن یک سیب در روز با مصرف استاتین ها، کلاس داروهای کاهش کلسترول، نتیجه گرفته شد که سیب تقریباً به اندازه این داروها در کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی مؤثر است. یک مطالعه دیگر، مصرف میوه و سبزیجات مانند سیب و گلابی را با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط دانسته است و در ازای هر 25 گرم - حدود 1.5 فنجان برش سیب - خطر سکته مغزی 9٪ کاهش یافت. از آنجایی که سیب سرشار از پتاسیم است، یک ماده معدنی که به کنترل فشار خون کمک میکند، میتواند به کاهش خطر سکته قلبی و افزایش سلامت قلب کمک کند.
4. خوردن سیب با خطر پایین ابتلا به دیابت مرتبط است
مطالعات متعددی خوردن سیب را با خطر پایین ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط دانسته اند. در یک مطالعه، خوردن یک سیب در روز، در مقایسه با نخوردن آن، با کاهش خطر 28٪ ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط بود. حتی خوردن فقط چند عدد سیب در هفته نیز تأثیر محافظتی داشت. این امکان وجود دارد که پلی فنولهای موجود در سیب به جلوگیری از آسیب سلول های بتا موجود در لوزالمعده شما کمک کنند. سلول های بتا انسولین را در بدن شما تولید میکنند و اغلب در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 آسیب میبینند. مطابق کتاب " مواد غذایی شفابخش " فروکتوز و پلی فنول های آنتی اکسیدانی موجود در سیب تعادل متابولیک را بهبود می بخشند و سرعت جذب قند در بدن را کُند میکنند. این خاصیت سیب مخصوصاً برای افراد دیابتی مؤثر است که باید قند خون خود را مدام بررسی کنند.
5. سیب اثرات پروبیوتیک داشته و باکتری های خوب روده را تقویت می کند
سیب حاوی پکتین است، نوعی فیبر که اثرات پروبیوتیک دارد. این بدان معنی است به عنوان تغذیه باکتری های خوب موجود در روده شما عمل میکند. روده کوچک شما در هنگام هضم، فیبرها را جذب نمیکند. در عوض، به روده بزرگ شما میروند، جایی که می توانند رشد باکتری های خوب را تقویت کنند. همچنین به ترکیبات مفید دیگری تبدیل می شوند که در بدن شما گردش میکنند. تحقیقات جدید نشان میدهد که این امر ممکن است دلیل برخی از اثرات محافظتی سیب در برابر چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی باشد. غلظت بالای فیبر پکتین سیب نه تنها به هضم غذا کمک میکند بلکه باعث حرکات منظم روده میشود و به درمان یبوست و اسهال کمک میکند.
6. مواد موجود در سیب به پیشگیری از سرطان کمک می کند
سیب چندین ترکیب طبیعی دارد که ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کنند. مطالعات درون آزمایشگاهی ارتباط بین ترکیبات گیاهی موجود در سیب و خطر کمتر ابتلا به سرطان را نشان داده است. علاوه بر این، یک مطالعه در خانم ها گزارش داد که خوردن سیب با کاهش میزان مرگ و میر ناشی از سرطان ارتباط دارد. دانشمندان معتقدند که اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سیب ممکن است مسئول اثرات احتمالی پیشگیری از سرطان باشد. هنگامی که فیبر طبیعی موجود در سیب در روده بزرگ تخمیر میشود، طبق تحقیقات جدید آلمان، مواد شیمیایی تولید میشود که به مبارزه با تشکیل سلول های سرطانی کمک میکند.
7. سیب حاوی ترکیباتی است که می تواند به مبارزه با آسم کمک کند
سیب های سرشار از آنتی اکسیدان است و به محافظت از ریه های شما در برابر آسیب اکسیداتیو و مبارزه با آسم کمک میکند. یک مطالعه بزرگ در بیش از 68000 خانم نشان داد که افرادی که بیشتر سیب میخورند کمترین خطر ابتلا به آسم را دارند و خوردن حدود 15٪ از یک سیب بزرگ در روز با کاهش 10٪ خطر ابتلا به آسم مرتبط بود. پوست سیب حاوی فلاونوئید کوئرستین است، که میتواند به تنظیم سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب کمک کند. این دو وضعیت ممکن است بر آسم و واکنش های آلرژیک تأثیر بگذارد.
8. سیب برای سلامت استخوان مفید است
خوردن میوه با تراکم بالاتر استخوان مرتبط است و این نشانگر سلامتی استخوان ها است. محققان معتقدند که ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موجود در میوه ممکن است به تقویت تراکم و قدرت استخوان کمک کند. برخی از مطالعات نشان می دهد که سیب، به طور خاص، ممکن است بر سلامت استخوان تأثیر بگذارد. در یک مطالعه، کسانی که سیب می خوردند نسبت به گروه کنترل، کلسیم کمتری از دست دادند. محققان بر این باورند که یک فلاونوئید به نام فلوئرزین که فقط در سیب یافت میشود، ممکن است از زنان یائسه در برابر پوکی استخوان محافظت کند و همچنین ممکن است تراکم استخوان را افزایش دهد. بورون، یکی دیگر از ترکیبات سیب، استخوان ها را نیز تقویت میکند.
9. سیب از معده در برابر صدمات ناشی از NSAIDs محافظت می کند
داروهای مسکن که به عنوان داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) شناخته میشوند میتوانند به معده شما آسیب وارد کنند. یک مطالعه در موش های آزمایشگاهی نشان داد که عصاره سیب منجمد به محافظت از سلول های معده در اثر صدمات ناشی از NSAIDs کمک میکند. به نظر میرسد که دو ترکیب گیاهی در سیب - کلروژنیک اسید و کاتچین –در این مساله بسیار مفید هستند. با این وجود، انجام تحقیقات در انسان برای تأیید این نتایج لازم است.
10. سیب به محافظت از مغز شما کمک می کند
بیشتر تحقیقات بر روی پوست و گوشت سیب تمرکز دارند. با این حال، آب سیب نیز ممکن است مزایایی برای جلوگیری از تحلیل مغزی مرتبط با سن داشته باشد. در مطالعات حیوانی، عصاره آب سیب باعث کاهش گونه های مضر اکسیژن فعال (ROS) در بافت مغز و جلوگیری از تحلیل آن شده است. آب سیب ممکن است به حفظ استیل کولین کمک کند، یک انتقال دهنده عصبی است که با افزایش سن کاهش می یابد. سطح پایین استیل کولین با بیماری آلزایمر مرتبط است. گفته میشود که سیب کامل حاوی ترکیبات مشابهی با آب سیب است؛ اما یادتان باشد که همیشه مصرف یک میوه کامل نسبت به عصاره یا آب آن انتخاب سالم تری است. خوردن دو سیب در روز توصیه میشود.
سیب منبع بزرگی از آب و فیبر است که به عنوان مواد پاک کننده عمل میکنند. این میوه حاوی اسید مالیک است که تولید بزاق را تقویت میکند و در نتیجه باکتری های مضر را از دهان خارج میکند. همچنین مملو از ویتامین و مواد معدنی است که باعث تقویت دندان های سالم میشود. بافت فیبر سیب همچنین به بهبود سلامت لثه شما کمک میکند.
آلرژی به سیب
در کنار تمامی مزایای سلامتی سیب، ممکن است خوردن آن عوارضی مانند آلرژی نیز داشته باشد. معمولا آلرژی غذایی هنگامی رخ میدهد که چیزی که می خورید باعث ایجاد عارضه جانبی در سیستم ایمنی بدن شما شود. این واکنش میتواند شامل علائمی از مشکلات گوارشی تا کهیر و تورم مجاری هوایی باشد که میتواند تنفس را دشوار کند. آلرژی به سیب در صورتی رخ میدهد که بدن شما به سیب واکنش نشان دهد، چه به طور کامل بخورید و چه در غذاهایی مانند دسر باشد. سیب همچنین در نوشیدنی هایی مانند آب میوه و پکتین سیب یافت میشود. آلرژی به سیب مانند سایر آلرژی های غذایی میتواند در افراد مختلف اشکال مختلفی ایجاد کند. مقدار سیبی که میتواند باعث ایجاد یک واکنش آلرژیک شود نیز میتواند در افراد مختلف متفاوت باشد. اما بهترین راه حل برای درمان و کنترل آن، اجتناب از خوردن سیب است. دانه های سیب حاوی سیانید است. بلعیدن بذرهای کامل بعید به نظر میرسد که ضرر داشته باشد، اما جویدن و بلع تعداد زیادی از دانه های سیب میتواند خطرناک باشد.
منابع:
سلام ممنون از مطالب خوبتون. من قبلا در سایت های دیگه مطالبی در مورد خواص سیب خونده بودم. ولی سایت شما از همه کاملتر نوشته و تمام موارد رو بررسی کرده.