جدیدترین مطالب

مطالب ویژه مجله اینترنتی رایامگ

پیوندها

محبوب ترین مطالب رایامگ

گرافیک چیست - هر آنچه باید درباره گرافیک بدانید

author منتشر کننده
بدون نظر 2 0
گرافیک چیست - هر آنچه باید درباره گرافیک بدانید

انسان در دنیای امروز با مفاهیم جدیدی روبرو شده که شاید در 100 سال گذشته حتی نامی از آن‌ها نیز در میان نبوده است. مفاهیمی که همراه با تکنولوژی به زندگی انسان وارد شده و رنگ متفاوتی به آن بخشیده اند. مطمئناً برای هر یک از شما پیش آمده است که با واژه گرافیک در ترکیب‌های مختلفی که از آن ساخته می‌شود روبرو شده باشید. برای مثال در هنگام خرید رایانه با کارت گرافیک و یا هنگام تبلیغات با طراحی گرافیک مواجه شده‌اید. اما گرافیک چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم به توضیح کامل درباره گرافیک بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

گرافیک چیست؟

پیش از آن که به توضیح کامل درباره گرافیک بپردازیم باید توضیحاتی را درباره مفهوم و معنی لغوی این واژه ارائه دهیم. ریشه واژه گرافیک در زبان یونانی است و در واقع هر عملی که منجر به یک ثبت یک اثر بصری شود را گرافیک می‌گویند. هر آن چیزی که جلوه بصری دارد (از نقاشی‌های غارها تا طراحی بیلبورد تبلیغاتی) یک جزء از گرافیک می‌باشد.

اما مفهوم گرافیک چیست؟ به طور کلی گرافیک به دو مفهوم قدیمی و نوین تقسیم می‌شود که در مرز این دو، چاپ قرار گرفته است. گرافیک قدیمی شامل هنرهایی مانند خطاطی، کنده کاری و نقاشی‌های دو بعدی است که حاصل کار کردن نقاش، خوشنویس و تذهیب کار می‌باشد. اما گرافیک مدرن کاربرد بسیار زیادی دارد و علاوه بر استفاده از گرافیک در موارد سنتی در قسمت تبلیغات تجاری، اعلانات دیواری و مطبوعاتی، لوگوها مورد استفاده قرار می‌گیرد. گرافیک نوین کاربرد بسیار زیادی در سینما نیز داشته و در تیتراژها و موارد مشابه از آن استفاده می‌شود.

گرافیک به عنوان یک هنر و یک شاخه علمی ابزار های بسیاری دارد که به کاربران این حوزه بسیار کاربردی هستند. اما برای استفاده از این ابزارها و نرم افزارها باید با به خوبی با آن‌ها آشنا باشید. به این منظور می‌توانید به فرادرس به عنوان یک مرجع کامل فترسی زبان مراجعه کرده و از آموزش های این سایت بهره‌مند شوید:

. مجموعه آموزش ایلوستریتور — کلیک کنید

طراح گرافیک کیست؟

گرافیک یکی از زیرمجموعه‌های هنرهای تجسمی است که در موارد بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد این واژه را می‌توان در ترکیب این واژه با طراح درست‌تر و کامل‌تر به توضیح داد. طراح گرافیک در واقع شخصی است که با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای گرافیک یک اثر بصری را ایجاد می‌کند. مهم‌ترین ویژگی این اثر هنری انتقال پیام خالق اثر در کوتاه‌ترین زمان ممکن است. اما طراحی گرافیک چیست؟ به اثر بصری خلق شده توسط طراح گرافیک طراحی گرافیک گفته می‌شود. توجه داشته باشید که این اثر باید تمام ویژگی‌های لازم برای تبدیل شدن به یک طراحی گرافیک را داشته باشد.

کاربرد طراحی گرافیک

در این بخش از مطلب گرافیک چیست این سؤال مطرح می‌شود که طراحی گرافیک چه کاربردی دارد؟ گرافیک و طراحی‌های آن کاربردهای گوناگون و بسیار وسیعی دارند و محتوای آن‌ها معمولاً در حوزه‌های تبلیغات، برندینگ، سرگرمی و... می‌باشد. شما از لحظه بیدار شدن از خواب با طراحی‌ها و اثرهای بصری ساخت دست خود انسان روبرو هستید. برای مثال پاکت پنیر صبحانه دارای یک طراحی مخصوص با هدف انتقال یک پیام است. همچنین فرش زیر پای شما نیز دارای طراحی بی نظیری است که از نخ ساخته شده است. انسان تصویرسازی را دوست دارد و با استفاده از انتزاع خود اثرهای بصری متفاوتی را ثبت می‌کند. دو عنصر بسیار مهم در این طراحی نور و رنگ است و در یک طراحی خوب باید به بهترین صورت ممکن از این دو عنصر استفاده شود. در ادامه به کاربردهای گرافیک خواهیم پرداخت.

کاربرد طراحی گرافیک

طراحی گرافیک و تبلیغات

یکی از مهم‌ترین کاربردهای طراحی گرافیک در حوزه تبلیغات و بازاریابی است که امروزه بیشتر طراحان به آن روی آورده‌اند. بهترین نوع بازاریابی این است که مردم را از محصولات یک برند آگاه کرده و رضایت و احتیاجات آن‌ها را درگیر برند کند. یک بازاریابی حرفه‌ای شما را از نیازهایی که به محصولات یک برند دارید آگاه کرده و سپس رضایت شما را درباره محصول مورد نظر جلب می‌کند. از آنجایی که بیشتر مردم به تصاویر و اثرهای بصری توجه بسیار زیادی دارند استفاده از یک اثر بصری با رعایت تمام اصول‌های طراحی می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی آن‌ها داشته باشد.

گرافیک و صنعت چاپ

بدون شک یکی از مواردی که تاریخ انسان را تغییر داده و تاثیرات بسیاری در زندگی انسان‌ها داشته است صنعت چاپ می‌باشد. از زمان ایجاد صنعت چاپ اتفاق‌های بزرگی در زندگی جمعی انسان‌ها ایجاد شده و این صنعت بزرگ از طریق روزنامه و مجلات جایگاه ویژه‌ای در زندگی روزمره انسان پیدا کرده است. امروزه شرکت‌های نشر برای برقراری رابطه بهتر با کاربر خود از طراحی‌های گرافیک استفاده می‌کنند چراکه محتوای بصری روی کتاب‌ها، کاتالوگ‌ها و بسته بندی‌های محصولات می‌تواند نظر مخاطب را به خود جلب کند. شرکت‌های بزرگ با استفاده از این روش بسته بندی‌های محصولات خود را جذاب‌تر کرده و داستان برند را درون آن جای می‌دهند.

طراحی گرافیک محیطی چیست؟

در این بخش از مطلب گرافیک چیست قصد داریم به برررسی مفهوم گرافیک محیطی بپردازیم. بسیاری از شما ممکن است با یک محتوای بصری روبرو شده باشید که به محض دیدن آن به یاد یک جمله و یا یک عبارت تذکر دهنده بیفتید. در بسیاری از مواقع این محتوای بصری ساده است و شما حتی با رنگ بندی آن متوجه مفهوم می‌شوید. البته میزان تاثیرگذاری و یادآوری این محتوای بصری بستگی به تبلیغاتی است که در این زمینه برای شما شده است. یکی  بارزترین طراحی‌های گرافیک محیطی تابلوهای راهنمایی و رانندگی هستند. برای مثال دیدن یک خط سفید افقی داخل یک دایره قرمز مطمئناً برای شما یادآوری عبارت ورود ممنوع می‌باشد. مهم‌ترین ویژگی این طراحی‌ها ساده بودن آن‌ها می‌باشد و در این طراحی‌ها باید از از نمادهایی استفاده شود که تقریباً تمام مردم قادر به تشخیص آن‌ها باشند.

طراحی گرافیک محیطی چیست؟

برای ورود به رشته جذاب و پردرآمد گرافیک شما باید علاوه بر خلاقیت توانایی کار کردن با نرم افزار مهم این رشته مانند فتوشاپ و کورل را داشته باشید. به این منظور باید به سراغ آموزش های کامل و جامع این ابزارها بروید. در این حالت بهترین گزینه یادگیری برای شما آموزش های فرادرس است:

. مجموعه آموزش فتوشاپ، طراحی و گرافیک کامپیوتری — کلیک کنید

نکات مهم در طراحی گرافیک چیست

هر محتوای بصری که دارای کاربرد در قسمت‌های مختلف گرافیک باشد دارای سه ویژگی بسیار مهم است. این سه ویژگی شامل ایده پردازی، خلاقیت و جذابیت می‌باشند. در ادامه به توضیح این سه نکته می‌پردازیم:

ایده پردازی: مهم‌ترین نکته در طراحی گرافیک پیدا کردن یک ایده است که بتواند محتوا را به خلاصه‌ترین حالت ممکن بیان کند. این خلاصه کردن باید درست مانند خلاصه کردن یک فیلم یا کتاب در یک جمله بدون آسیب زدن به داستان آن می‌باشد. البته در نظر داشته باشید که ایده علاوه بر خاص و خلاصه بودن باید برای مخاطب قابل درک بوده و با پیام و هدف طراحی ارتباط داشته باشد.
خلاقیت: پس از آن که ایده مورد نظر را پیدا کردید باید به دنبال خلاقانه‌ترین روش اجرای آن باشید. خلاقیت در طراحی گرافیک به معنای خلق چیزی است که تا به حال وجود نداشته است. شما می‌توانید برای این کار از سمبل‌ها، تصاویر و اشکالی استفاده کنید که تا به حال درباره محتوای مورد نظر شما استفاده نشده است.
جذابیت: توضیح دو نکته بالا تنها برای کمک کردن به نکته سوم طراحی گرافیک یعنی ایجاد جذابیت است. یک گرافیست حرفه‌ای با رعایت تمام نکات و اصول اولیه در طراحی خود، سعی دارد تا باعث کشش و ارتباط مخاطب در اولین نگاه شود. یک طراحی خوب باید شامل نمادها، رنگ‌ها و المان‌هایی باشد که مخاطب در اولین نگاه به آن جذب شود و ارتباط خوبی با آن بگیرد.

نکات مهم در طراحی گرافیک

ارتباط نقاشی و گرافیک چیست؟

یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما ایجاد شود این است که ارتباط نقاشی و گرافیک چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که اولین طرح های گرافیکی در طول تاریخ اولین بار توسط نقاشان ایجاد شده است. برای مثال آن طراحی هایی که ما امروزه به عنوان پوستر می شناسیم اولین بار در قرن 19-20 میلادی توسط "آنری دو تولوز لوترک" نقاش فرانسوی ایجاد شده است. او طراحی هایی را برای تبلیغات بارها و بارها در کافه ها اجرا کرد که شباهت بسیار زیادی به پوسترهای امروز داشتند.

البته باید در نظر داشته باشید که گرافیک و نقاشی تفاوت های نیز با یکدیگر دارند. مهم ترین تفاوت یک طراحی با یک نقاشی این است که در یک طراحی هدف ارتباط با مخاطب و انتقال پیام به او می باشد. در صورتی که در یک نقاشی احساسات و عواطف نقاش نمایش داده شده و اثر کاملا متعلق به خالق آن می باشد.

ارتباط عکاسی و گرافیک چیست؟

عکاسی یکی از شاخه های هنری بسیار پرکاربرد است که کاملا به تکنولوژی وابسته است. عکاسی امروزه تبدیل به یکی از رکن های تبلیغات، طراحی مجلات، بنرها و... شده است. به همین دلیل است که عکاسی ارتباط بسیار زیادی با گرافیکدارد. امروزه در بیشتر مواقع یک عکس با استفاده از ابزارهای موجود طراحی شده و برای تبلیغات در یک بنر یا بیلبورد قرار می گیرد. همانطور که می دانید امروزه عکاسی در شاخه های تبلیغات محصولات نیز مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از شرکت ها و برندها هزینه های زیادی را برای طراحی های گرافیکی بر پایه یک عکس از محصول خود پرداخت می کنند.

ابزارهای طراحی گرافیک

به طور کلی ابزارهای مورد استفاده برای طراحی گرافیک به دو دسته کامپیوتری و دستی تقسیم می‌شوند. در زمان گذشته برای طراحی از ابزارهای دستی استفاده می‌شد اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی ابزارهای دستی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و طراحی‌های کامپیوتری مورد استقبال بیشتر قرار گرفته‌اند. ابزارهای کامپیوتری با همان نام‌های سنتی و قدیمی درون نرم افزارها مورد استفاده قرار می‌گیرند و دقیقاً همان کاربرد را با دقت بیشتر دارند. مهم‌ترین ویژگی این ابزارها موثرتر بودن آن نسبت به ابزارهای فیزیکی بوده و با استفاده از آن‌ها می‌توان هر تغییر دلخواهی را در کوتاه‌ترین زمان در طرح خود پیاده کنید. در آخر ابزارهای کامپیوتری امکان اشتباه بیشتری را نسبت به ابزارهای فیزیکی در اختیار شما قرار می‌دهند و این موضوع باعث بدون نقص شدن طراحی می‌شود.

ابزارهای طراحی گرافیک

هویت بصری چیست؟

پس از پاسخ به سؤال گرافیک چیست و توضیحاتی که درباره طراحی داده شد باید درباره یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک طراحی توضیحاتی را ارائه دهیم.

هویت بصری چیست؟ هویت بصری که بیشتر در حوزه تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد در واقع یک منظر بصری از برندینگ است که هدف آن یادآوری تجارب و احساسات آن برند در ذهن مشتریان است. عوامل بسیاری مانند لوگو، فونت‌ها، رنگ‌ها و... تاثیرات زیادی در ایجاد این یادآوری برای مشتری دارند. برند در واقع از طریق یک محتوای بصری و گرافیکی با مشتریان خود ارتباط دارد و هرقدر این طراحی دارای هویت بصری بیشتر باشد باعث تبلیغات بیشتر محصول مورد نظر خواهد شد. توجه داشته باشید که این دسته از طراحان گرافیکدانش عمومی و خوبی از تمام شاخه‌های طراحی داشته و در موفقیت یک برند مؤثر هستند.

رشته‌های تحصیلی مربوط به گرافیک

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و بازار گرم تبلیغات طراحی گرافیک تبدیل به یکی از رشته‌های پردرآمد شده است و بسیاری از مردم به تحصیل در این رشته مشغول هستند. این رشته وارد دانشگاه‌ها و هنرستان‌ها شده و دارای زیر مجموعه‌های مختلفی است که هر یک از آن‌ها یک تخصص محسوب می‌شوند. رشته‌هایی مانند ارتباط بصری، طراحی پوستر، طراحی جلد، طراحی علامت، طراحی نشان، طراحی حروف، طراحی آگهی تبلغاتی، صفحه آرایی برای کتاب و نشریه‌ها، طراحی صفحات وب، طراحی چاپ و بسته بندی، طراحی تبلیغاتی (کاتالوگ، بروشور، فلدر و...)، تصویر سازی برای کتاب‌های کودک، کتاب‌های علمی و آموزشی و نشریات، طراحی نقشه و... از شاخه‌های پردرآمد این رشته دانشگاهی می‌باشند.

رشته‌های تحصیلی مربوط به گرافیک

نتیجه گیری

به طور خلاصه می‌توان  طراحی گرافیک را پیدا کردن فرم و ایده برای محتوای و خلق تصاویر حرفه‌ای برای ایده مورد نظر به طوری که مخاطب بتواند آن را درک کند، دانست. ما در این مقاله به پاسخ سؤال گرافیک چیست، پرداختیم و با تعریف طراحی گرافیک رشته‌های مختلف و کاربردهای گرافیک آشنا شدیم. اگر شما قصد دارید که یک گرافیست حرفه‌ای شوید می‌توانید به فرادرس مراجعه کرده و از آموزش‌های آن بهره ببرید. برای آموزش مهم‌ترین نرم‌افزارهای گرافیک کامپیوتر از طریق لینک زیر به فرادرس مراجعه کنید:

. مجموعه آموزش فتوشاپ (Photoshop) — کلیک کنید

 

سلب‌ مسئولیت: مجله اینترنتی رایا مگ در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

بیشتر بخوانید: معرفی کسب و کار ها
بیشتر بخوانید: ثبت و معرفی کسب و کار خود در رایا مگ

دیدگاه

دیدگاه خود را وارد نمایید

جدیدترین مطالب مجله اینترنتی رایامگ

معرفی کسب و کار خود
خبر نامه مجله اینترنتی رایا مگ

با عضویت در خبرنامه رایا مگ از جدید ترین مقالات آگاه شوید