چاپ دوم «درسو اوزالا» اثر ولادیمیر آرسنییف و ترجمه مهدی غبرایی توسط نشر نیلوفر منتشر شد. چاپ نخست این کتاب سال ۱۳۶۲ منتشر شده بود.
به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات نیلوفر دومین چاپ کتاب «درسو اوزالا» اثر ولادیمیر آرسنییف و ترجمه مهدی غبرائی را در ۳۲۰ صفحه و بهای ۱۲۵ هزار تومان منتشر کرد. درسو اوزالا، اولینبار در سال ۱۳۶۲ توسط نشر نیلوفر به چاپ رسید.
کاپیتان (سروان) آرسنییف در سالهای ۱۹۰۲ تا ۱۹۰۷ از طرف دولت مرکزی تزاری آن زمان روسیه مأمور میشود برای کشف و نقشهبرداری دورترین قسمت سیبری، یعنی شبه جزیره کامچاتکا و اوسوری (که چون گوشوارهای از گوش سرزمین پهناور روسیه در بالای کره شمالی و قسمت کوچکی از چین آویخته) همراه عدهای تحت فرمان به آن نواحی عزیمت کند و در طول همین سفرهاست که با درسو اوزالا، مردی از طایفه گلد، از اقوام بدوی پراکنده در آن ناحیه روبهرو میشود و نوعی رابطه مرید و مرادی با او پیدا میکند و درسهای بسیاری در زندگی از او میآموزد.
بیشتر بخوانید: ما همه باید فمنیست باشیم
کتاب آرسنییف در مورد سفرهای او در حوضه رودخانه اوسوری در شرق دور روسیه است. درسو اوزالا یک شکارچی از مردمان نانای بود که در طول سالهای ۱۹۰۲–۱۹۰۷ به عنوان راهنما برای اقدامات نقشهبرداری آرسنییف وی و گروهش را همراهی میکرد و آنها را از گرسنگی و سرما را نجات میداد. آرسنییف او را مردی بزرگ توصیف کرده است، یک روحباور که حیوانات و گیاهان را با انسان برابر میبیند.
از سال ۱۹۰۷، آرسنییف درسو را دعوت کرد تا در خانهاش در خاباروفسک زندگی کند، چرا که بینایی و دیگر حواس اوزالا با بالا رفتن سن شروع به ضعیف شدن کرده بودند و باعث ناتوانی او در شکار شده بودند. در بهار ۱۹۰۸، درسو با آرسنییف وداع کرد و به خانهاش در سرزمین پریمورسکی برگشت؛ جایی که اندکی بعد در همانجا کشته شد. بر اساس کتاب آرسنییف، درسو اوزالا در نزدیکی شهر کورفووسکی به قتل رسید و در یک قبر بی نشان در تایگا دفن شد.
کتاب «درسو اوزالا» در زبان اصلی به سال ۱۹۲۳ منتشر شد. آکیرا کوروساوا، کارگردان شهیر ژاپنی، به سال ۱۹۷۵ فیلمی شاهکار با اقتباس از این اثر به یادماندنی ساخت که در سال ۱۹۷۶ برنده اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شد.